Hlavní obsah

Do Prahy zavítá Poison Idea

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Legendární americká hardcorová kapela Poison Idea vystoupí v pondělí v pražském Klubu 007 na Strahově. Nihilistický soubor vedený zpěvákem Jerrym A., který si libuje si v hutném zvuku, který připomene Nirvanu, Slayer i Machine Head, se představil už na festivalu Mighty Sounds.

Foto: archiv souboru

Poison Idea

Článek

Poison Idea byla jednou z klíčových kapel scény poloviny osmdesátých let, když zdůrazňovala tvrdost, aniž by zvyšovali tempo. Bylo to především dílo kytaristy Pig Championa, který v první dekádě nového tisíciletí zemřel.

Soubor se nevymykal jen zvukem, který tak fascinoval nastupující thrashmetalové a grungeové kapely, a čerpal z divokosti detroitské rockové scény první poloviny sedmdesátých let. Představoval úplný protiklad k nastupující ideologii straight egde, hovořící o vlastní síle a snaze vyhnout se drogám, alkoholu i masu.

Písně skupiny, jejíž členové se cpali hamburgery, pili colu a vyzkoušeli všechny dostupné drogy, jsou plné nihilismu a zmaru. Vzhledem k jejich divokému stylu života a chaotičnosti je letošní rok vzácnou příležitostí slyšet tento portlandský soubor.

Reklama

Související témata:

Související články

Poison Idea: raději hrajeme ve squatu

Hlavní hvězdou sobotního punkového Buď festu byla portlandská skupina Poison Idea. Legendární představitelé amerického hard core se stopadesátikilovým zpěvákem...

Výběr článků

Načítám