Hlavní obsah

Přehlídka nejúspěšnějších letošních filmů na Best Film Festu

V Praze se bude konat přehlídka pořádaná seskupením artových kin. Ve dnech od 12. do 18. července pořádají kina Atlas, Evald, Lucerna a Mat týden nazvaný Best Film Fest v čele s nejúspěšnějšími filmy první poloviny letošního roku.

Článek

"V čase léta chceme potěšit fanoušky, proto je promítneme za jednotnou cenu 69 korun," řekla Alice Aronová z distribuční společnosti Cinemart. V programu se podle ní objeví divácky oblíbené domácí tituly, například komedie Okresní přebor, tragikomedie Vrásky z lásky, Slámovo drama Čtyři slunce a celovečerní dokument Věra 68 Olgy Sommerové. V nabídce budou i zahraniční tituly s hvězdným hereckým obsazením.

Konkrétně tragikomedie Báječný hotel Marigold s Tomem Wilkinsonem a Judi Denchovou, komedie Máme papeže! s Michelem Piccolim a drama Nebezpečná metoda s Keirou Knightleyovou. Dále diváci uvidí zahraniční rodinné snímky ve 3D: animovaného Kocoura v botách a hraný snímek Hugo a jeho velký objev. Nebudou chybět ani festivalové oceněné filmy (Královská aféra, Le Havre), Oscarem ověnčené snímky (The Artist, Železná lady, Děti moje, Rozchod Nadera a Simin) a další zahraniční tituly od uznávaných tvůrců.

Mezi ně patří například britský romantický snímek Lov lososů v Jemenu od švédského režiséra Lasse Hallströma a Bůh masakru od oscarového režiséra Romana Polanského. Kompletní program přehlídky naleznou zájemci na adrese www.bestfilmfest.cz, na Facebooku a na webových stránkách jednotlivých kin.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřel kytarista skupiny Abraxas Ivan Sekyra

V sobotu zemřel ve věku 59 let po dlouhé nemoci rockový kytarista a dokumentarista Ivan Sekyra. Zakladatel skupin Abraxas, Projektil a Drakar byl autorem známé...

Výběr článků

Načítám