Hlavní obsah

Tomáš Töpfer pozval na Vinohrady legendárního divadelníka Tabakova

Právo, ČTK, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S dramaturgickým plánem příští sezóny seznámil umělecký soubor pražského Divadla na Vinohradech nový ředitel Tomáš Töpfer poté, co ho ve středu uvedl do funkce pražský radní pro kulturu Václav Novotný.

Foto: Profimedia.cz

Dramaturgický plán má Töpfer připravený do roku 2017, kdy divadlo oslaví 110. výročí.

Článek

Mezi připravovanými tituly je v dubnu příštího roku i Gogolův Revizor, jejž nastuduje ruský legendární divadelník Tabakov.

„Tabakov tu mnohokrát byl, hrál tu, vyučoval i natáčel, ale nikdy nerežíroval. České divadlo zná a moc se na tuto práci těší,“ řekl Töpfer.

První premiérou sezóny bude v říjnu muzikál Jak udělat kariéru snadno a rychle v režii Radka Balaše.

Dále to bude hra Noëla Cowarda To byla moje písnička! a Shakespearovo Zkrocení zlé ženy v režii uměleckého šéfa Juraje Deáka.

Ibsenovo drama Rosmersholm

Koncem února uvedou Vinohrady Ibsenovo drama Rosmersholm pod názvem Rebeka s Dagmar Havlovou v titulní roli a v české premiéře hru Toma Stopparda Hapgoodová v režii Radovana Lipuse. Repertoár sezóny doplní Ostrovského Les, Andorra Maxe Frische a komedie Neila Simona Vstupte…

Dramaturgický plán má Töpfer připravený do roku 2017, kdy divadlo oslaví 110. výročí.

Chce stabilizovat soubor, repertoár i diváky, hercům nabídnout krásnou práci, aby cítili příslušnost k této scéně, hodlá také zlepšit jejich finanční ohodnocení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám