Hlavní obsah

Nová DVD: Olověná vesta, Tanec s vlky, Phineas a Ferb: Nejlínější den v životě a Scooby-Doo: Záhady na cestách

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V edice Největší filmové klenoty vychází válečný film Stanleyho Kubricka Olověná vesta a slavný, sedmioscarový Costnerův Tanec s Vlky. A pro děti na prázdniny, které se nezadržitelně blíží, jsou v nabídce Phineas a Ferb a Scooby Doo.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 26. týden

Článek

Olověná vesta

Nová DVD

Vynikající sága Stanleyho Kubricka o vietnamské válce a odlidšťujícím procesu, měnícím lidi v trénované zabijáky, nasazuje do akce skvělé herecké obsazení. Joker, Animal Mother, Gomer, Eightball, Cowboy a další – ti všichni jsou vrženi do pekla výcvikového střediska, ovládaného uřvaným instruktorem, který považuje budoucí mariňáky za hmyz, červy anebo ještě míň než to. Akce je brutální, příběh nemilosrdný a dialogy se ježí sžíravým humorem.

Olověná vesta, USA, Velká Británie, 1987, drama/akční/válečný, režie: Stanley Kubrick, hrají: Matthew Modine, Vincent D'Onofrio, Adam Baldwin, R. Lee Ermey, Dorian Harewood, Arliss Howard, Ed O'Ross, Stanley Kubrick, David Palffy, Vivian Kubrick

Tanec s vlky

Nová DVD

Poté, co byl roku 1860 nasazen jako předsunutá hlídka na odlehlém západě, má poručík John Dunbar obavy ze svých siouxských sousedů, a každý den očekává útok. S kmenem se však spřátelí a uvízne uprostřed konfliktu mezi expandujícími Spojenými státy a Indiány. Kevin Costner hrál Dunbara a zároveň režíroval v jednom z nejlepších režisérských debutů v histori Hollywoodu. Film získal sedm Oscarů, včetně sošky za nejlepší film a nejlepší režii.

Tanec s vlky, USA, Velká Británie, 1990, western/dobrodružný/drama,173 min., režie: Kevin Costner, hrají: Kevin Costner, Mary McDonnell, Graham Greene, Rodney A. Grant, Floyd 'Red Crow' Westerman, Tantoo Cardinal, Robert Pastorelli, Charles Rocket, a další.

Phineas a Ferb: Nejlínější den v životě

Nová DVD

Poprvé na DVD uvidíte filmy Nejlínější den v životě a Léto patří nám všem. Je letní slunovrat, nejdelší den v roce, a Phineas a Ferb si ho chtějí ještě prodloužit, a tak se rozhodnou, že obletí celý svět, budou sledovat slunce a domů přijedou těsně před soumrakem.

„To není možné,“ řekne na to Buford, ale oba neohrožení hrdinové dokážou, že opak je pravdou. A tak začíná cesta, během níž Phineas a Ferb prosviští Tokyo, Himaláje i Paříž. Ve filmu Nejlínejší den v životě Candace vyděsí zpráva, že její bráchové chtějí strávit den slastným nicneděláním! Perryho navíc překvapí nový vynález doktora Doofenshmirtze.

Phineas a Ferb: Nejlínější den v životě, USA 2011, dětský, animovaný, 65 min.

Scooby-Doo: Záhady na cestách

Nová DVD

Když parta vyrazí na cesty, řítí se od jedné záhady ke druhé! V epizodě Je to zlé, je to zelené, je to záhadná kára dodávka ožije a zaveze bandu ke svým bývalým majitelům. V epizodě Duch z vesmíru Záhady s.r.o. prozkoumají opuštěný statek, kde narazí na strašidelnou kosmickou loď. Cestou na závody aut, se v děsivém městě dodávka rozbije a oni se setkají se slavným Rychlíkem. V epizodě Větry vanoucí ve Winoně musí každý přiložit ruku k dílu a pokusit se vyřešit případ, jinak hrozí, že zůstanou uvězněni ve vesnici zkázy.

Scooby-Doo: Záhady na cestách, USA, 2010, dětský, animovaný, 84 min.

Scooby-Doo: Záhady na cestách, USA, 2010, dětský, animovaný, 84 min.

Reklama

Výběr článků

Načítám