Hlavní obsah

Letní scéna Vyšehrad ožije divadlem

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již podeváté rozhojní nabídku letní divadelní Prahy Metropolitní léto hereckých osobností. Od pondělí do 6. září nabídne na Letní scéně Vyšehrad celkem šedesát představení a koncertů, z toho tři české premiéry.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mladší syn Adam studuje DAMU, ale už začal pracovat i jako režisér. Ve hře O lásce režíroval svou maminku i Karla Rodena.

Článek

Na Vyšehrad se tak vrací divácky úspěšná komedie Vše o mužích s Marošem Kramárem, Filipem Blažkem a Michalem Slaným, ale již 2. července ji vystřídají předpremiéry hry Kristofa Magnussona Kutloch aneb I muži mají své dny, která nabízí další pohled na mužský svět.

V inscenaci režiséra Jana Jirků, jež má oficiální premiéru až 24. července, se představí mimo jiné Bob Klepl, Kryštof Hádek či Václav Jílek.

Že Vyšehrad neovládnou jen muži, přesvědčí diváky 9. července premiéra hry Arnolda Weskera Ženy přežijí! s Annou Šiškovou, Janou Krausovou, Jitkou Schneiderovou, Gabrielou Míčovou a Vojtou Kotkem.

Lenka Filipová i Markéta Irglová

Od 14. srpna přibudou na scéně Starého purkrabství pohádky Oscara Wilda v podání Jany Krausové, Adama Krause a houslisty Karla Holase z Čechomoru. Pod širým nebem vystoupí již tradičně slovenská šansoniérka Szidi Tobias, chybět nebude ani Dan Bárta & Robert Balzar Trio.

Poprvé na Letní scéně Vyšehrad zazpívají i Lenka Filipová, Aneta Langerová a Markéta Irglová, s níž vystoupí také severoirský hudebník Duke Special. A do horkého léta na okamžik vstoupí i atmosféra Dickensovy Vánoční koledy, kterou 20. července v koncertní podobě přiblíží pod taktovkou Kryštofa Marka David Koller, Szidi Tobias, Ivana Chýlková i Marina Vyskvorkina.

Na repertoár Metropolitního léta se vrátí i úspěšné tituly z minulých let, jako je Molierův Zdravý nemocný, Prší či Otevřené manželství s Karlem a Mariánem Rodenovými. Prodej vstupenek je v obvyklé předprodejní síti i na Letní scéně Vyšehrad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám