Hlavní obsah

O víkendu se uskuteční JamRock i Votvírák, Prague City Festival zrušen

Právo, Novinky, Jaroslav Špulák, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již ve čtvrtek v podvečer začal v Žamberku JamRock. Jelikož patří k těm, na které míří tisíce diváků a v nabitém festivalovém programu stojí na prahu sezóny, lze konstatovat, že festivalové léto odstartovalo. Zrušen byl Prague City Festival, který se měl konat 29.-30.6. na pražském Výstavišti. Akci pohřbil nenadálý výpadek finančních prostředků. Vstupenky lze vrátit v místě nákupu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Faith No More se v Česku těší velké popularitě. Na snímku zpěvák Mike Patton.

Článek

Jako hlavní atrakce na JamRock přijede americká formace Awolnation. Pozornost ale bude velmi upřená i k českým hvězdám - Vypsané fixe, Support Lesbiens, Tomáši Klusovi nebo Migu 21.

Dosud nepublikované fotografie zesnulého zpěváka britské skupiny Queen Freddieho Mercuryho s sebou na JamRock přiveze jeho osobní manažer Peter Freestone.

V pátek odpoledne se rozezní první tóny festivalu Votvírák, jenž na letišti Boží dar ve středočeských Milovicích potrvá až do nedělního rána. Čtyři scény a multižánrový program nabídnou mnohé požitky. Mezi hlavní hvězdy festivalu se řadí Inekafe, Desmod, Arakain, Prago Union, Visací zámek, Mandrage, UDG, Chinaski a další.

Přitažlivá Noc plná hvězd

Přitažlivý bude také poslední ročník třinecké Noci plné hvězd (29.–30. 6.). K dvacátému ročníku pořadatelé pozvali mj.výkvět české hudební scény. První večer bude patřit Jarku Nohavicovi a jeho hostům, vystoupí také Jiří Schmitzer, Jaroslav Uhlíř, Mandrage, Vladimír Mišík, Arakain, No Name a další.

Přestože festival Colours Of Ostrava nedávno přišel o největší hvězdu, islandskou zpěvačku Björk (kvůli nemoci hlasivek zrušila účast na většině naplánovaných festivalů), míří na zdejší festivaly řada zajímavých jmen.

Na Rock for People přivítají diváci například již legendární Američany Faith No More, kteří u nás byli mimořádně populární již v devadesátých letech. Do Festivalparku v Hradci Králové přijedou i The Prodigy nebo Franz Ferdinand.

Colours of Ostrava představí kanadskou zpěvačku Alanis Morissette či skvělou Francouzku Zaz, Benátská noc, jež se letos poprvé uskuteční v areálu Vesec v Liberci, přiveze Kanaďana Bryana Adamse, Sázavafest zase Brity Kaiser Chiefs a dýdžeje Paula Oakenfolda, do Trutnova pak míří divocí Američané Korn.

Největší festivaly u nás
JAMROCK 14. – 16. 6.Žamberk, Awolnation, StringerBessant, Horkýže slíže, UDG aj.
VOTVÍRÁK 15. – 17. 6.Milovice, letiště Olympic, Inekafe, Chinaski, Prago Union aj.
NOC PLNÁ HVĚZD 29. – 30. 6.Třinec, Borek Jarek Nohavica, Ewa Farna, No Name, Blue Effect, Mandrage aj.
BASINFIREFEST 29. 6. – 1. 7.Spálené Poříčí, festivalový areál Children Of Bodom, Destruction, Apocalyptica, Smash Hit Combo, Brainstorm aj.
ROCK FOR PEOPLE 3. – 6. 7.FestivalPark, Hradec Králové, Faith No More, The Prodigy, Franz Ferdinand, The Kooks, Skrillex, Enter Shikari aj.
COLOURS OF OSTRAVA 12. – 15. 7.Ostrava, Bobby McFerrin, Alanis Morissette, Zaz, The Flaming Lips, Animal Collective aj.
MASTERS OF ROCK 12. – 15. 7.Vizovice, likérka Nightwish, Within Temptation, Thin Lizzy, Exodus, Edguy aj.
MIGHTY SOUNDS 13. – 15. 7.Tábor, letiště Biohazard, The Locos, Real McKenzies, Varukers aj
BENÁTSKÁ NOC 27. – 29. 7.Vesec, Bryan Adams, Kabát, Jaromír Nohavica, Daniel Landa, Gamma Ray, Sunrise Avenue aj.
ŠTERNBERSKÝ KOPEC 28. 7.hrad Šternberk, Horkýže slíže, Wohnout, Tonya Graves, Tublatanka, Eddie Stoilow aj.
SÁZAVAFEST 2. – 5. 8.Benešov, Kaiser Chiefs, Paul Oakenfold, Skindred, Molotov, Katarína Knechtová, Buty, aj.
BRUTAL ASSAULT 8. – 11. 8.Josefov, pevnost Machine Head, Dimmu Borgir, Ministry, Moonspell aj.
OPEN AIR FESTIVAL 9. – 11. 8.Panenský Týnec, letiště Fatboy Slim, Amy Macdonald, Mando Diao, Nightwork, Monkey Business aj.
OPEN AIR FESTIVAL 16. – 19. 8.Trutnov, areál Na Bojišti Korn, The Plastic People Of The Universe, Jiří Schmitzer, J. A. R., Neruda, Sto zvířat, Zuby nehty aj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám