Hlavní obsah

Festival Kmochův Kolín oslavuje dechovou hudbu

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I přes potíže s dotacemi, pro jejichž vyplacení chybí podpis bývalého hejtmana Davida Ratha, odstartoval v Kolíně tradiční festival dechové hudby Kmochův Kolín. A to už podevětačtyřicáté. Zda město a organizátoři hudebního svátku dostanou na přípravu slíbené 4 milióny, zatím není jisté, ale na programu se nic nemění.

Foto: Archiv festivalu

Kmochův Kolín

Článek

„Festival začíná podle plánů. Byli jsme ujištěni vedením kraje, že podpis je jen formalita. Dotaci již máme schválenou a přiznanou, smlouvy jsou naštěstí koncipované tak, že se mají proplácet způsobilé náklady ke dni přiznání dotace, nikoli ke dni podpisu,“ řekl Právu starosta Kolína Vít Rakušan (Změna pro Kolín).

Nově zvolený předseda regionální rady, která schvaluje dotace z operačních programů, by měl během června dokumenty podepsat a město pak může dotace čerpat. „V opačném případě bychom museli během června na jednání zastupitelstva hledat peníze v rozpočtu města,“ dodal starosta Rakušan.

Dotaci již máme schválenou a přiznanou.
Vít Rakušan, starosta

V pátek začíná program 49. ročníku Kmochova Kolína ve 14 hodin Dnem regionů na Kmochově ostrově. Na pódiu se budou střídat taneční, hudební a dramatické soubory mateřských a základních škol, nebude chybět lanové centrum či jarmark regionálních řemeslníků a výrobců, návštěvníci budou moci ochutnat například pravý maďarský guláš, protože jednou z organizací, která se podílí na pořádání festivalu, je i Maďarské kulturní středisko. Večer se na pódiu představí Bacily s Václavem Neckářem a na závěr je připraveno vystoupení populární rockové kapely Please The Trees.

V sobotu ve 14 hodin odstartuje průvodem a slavnostním zahájením hlavní přehlídka dechových souborů. Hudba a tanec zaplaví různá kolínská místa. Kromě Kmochova ostrova se bude hrát i na Karlově náměstí, v Komenského parku, u Bartoloměje a jinde. Na večer je na Karlově náměstí naplánován koncert Melody Makers a Ondřeje Havelky, v synagoze budou komornější vystoupení. V neděli pak vypukne Monstrkoncert, ten bude mít nejprve během dopoledne zkoušku, naostro se pojede od 14 hodin. Info zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám