Hlavní obsah

Pompézní Muse v O2 Aréně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská rocková skupina Muse zahraje v rámci svého světového turné ve čtvrtek 22. listopadu v pražské O2 Aréně. V září má vydat nové studiové album The 2nd law.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Muse na festivalu Rock for People

Článek

Nezaměnitelný frontman Matthew Bellamy provětrá svůj ječivý vokál poprvé v O2 aréně, jinak u nás Muse už vystupovali na Rock for People. Ve své tvorbě proplétají spoustu hudebních stylů, jako je glam rock, metal, pop a elektronika. Hudba Muse se vyznačuje obrovskou pompézností a vypůjčováním si nápadů od Chopina přes Queen po Depeche Mode. Rockové megalomanství u nich nemá hranic a rozhodně se nebojí kýče.

Bellamy prý popsal připravované album slovy "christian gangsta rap jazz" a ještě přidal trochu "dubstepu, metalu a flamenka".

Skupinu Muse založili v roce 1994 Matthew Bellamy (zpěv, sólová kytara, klávesy), Christopher Wolstenholme (basová kytara) a Dominic Howard (bicí).

Debutovali albem Showbiz (1999), následovala alba Origin of Symmetry (2001), Absolution (2003), Black Holes and Revelations (2006) a The Resistance (2009). Jejich singl Neutron Star Collision byl zařazen na soundtrack k hollywoodskému komerčnímu trháku Zatmění (třetí díl Twilight ságy). Skupina obdržela v Anglii několik cen.

Vstupenky na pražský koncert se budou prodávat v cenách od 1290 Kč na terminálech Sazky od čtvrtka 14. června od 10:00. Předchozí internetová rezervace je možná na www.sazkaticket.cz. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám