Hlavní obsah

Pop-jazzová Melody potvrzuje své kvality

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se třetím albem nazvaným The Absence se letos přihlásila americká pop-jazzová zpěvačka Melody Gardotová, jedna z velkých hvězd nového tisíciletí. Její minulá deska byla nominována na Grammy.

Foto: Universal

Album The Absence

Článek

Melody se spojila s producentem Heitorem Pereirou, jinak skladatelem a bývalým kytaristou Stinga a Simply Red. Brazilec žijící v USA dodal desce nepřeslechnutelný šmrnc taneční bossa novy, což není novinka, protože už na minulé desce jsme mohli slyšet brazilskou coververzi písně Over the Rainbow, jež kdysi zněla ve filmu Čaroděj ze země Oz.

The Absence však není čistě latino-jazzové album, je spíše jako bonboniéra, u které nikdy nevíte, co vytáhnete - nasála všechna možná místa, jež zpěvačku inspirovala. Má jednou africký nádech, jindy portugalský, ke slovu se hlásí i americké blues.

Melody zastřeně a polohlasem zvolna vypráví příběhy plné melancholie a ani tentokrát se nevzdala svých oblíbených smyčcových „polštářů“, písně jsou nadýchané, bohaté, ale ne zbytečně přearanžované. Novinka tak vcelku kopíruje známý zvuk předešlých alb.

Letos s ní zpěvačka vyráží na světové turné a zazpívá všude kolem nás, jen ne v ČR. Ale na to si už čeští příznivci nemainstreamových zahraničních hvězd tak nějak zvykli...

Celkové hodnocení: 75%

Reklama

Výběr článků

Načítám