Hlavní obsah

Zemřela Kathryn Joostenová ze Zoufalých manželek

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaasedmdesátiletá americká herečka Kathryn Joostenová zemřela v sobotu v Los Angeles. Ztvárnila desítky rolí, ale teprve v seniorském věku se stala celosvětově známou díky postavičce mrzoutské babky z luxusní čtvrti v seriálu Zoufalé manželky.

Foto: Matt Sayles, ČTK/AP

Kathryn Joostenová

Článek

Kathryn Joostenová alias paní McCluskeyová ze Zoufalých manželek bojovala už léta s rakovinou. Za svou nejslavnější roli získala dvě ceny Emmy. Její postava v Zoufalých manželkách rovněž trpěla touto nemocí a během poslední řady seriálu zemřela.

Úspěšný seriál už na televizi ABC skončil. Příběhy paniček z vyšší střední třídy, které žijí na předměstí ve velkých domech a pod hezkou fasádou ukrývají své problémy, se vysílal od roku 2004 a stal se mezinárodním hitem. I kritici uznávali, že se tvůrcům podařilo něco mimořádného, natočili skvěle obsazený seriál, ironický, zábavný, s uvěřitelnými postavami.

Herečky jako Teri Hatcherová, Felicity Huffmanová, Marcia Crossová či Eva Longoriová dosáhly díky seriálu vrcholu popularity a sbíraly ceny Emmy i Zlaté glóby. Sledovanost ale v poslední době šla dolů.

Foto: Profimedia.cz

Felicity Huffmanová

Někteří diváci si Joostenovou možná zapamatovali i ze seriálu Západní křídlo, který pojednává o zákulisí sídla amerického prezidenta. V něm si zahrála prezidentovu sekretářku. Dále se objevila v řadě známých i neznámých seriálů, mezi nimi např. Dharma & Greg a Ally McBealová.

Joostenová se zajímala o práva zvířat a s dalšími herci protestovala v roce 2008 proti velké ohradě pro slony v Zoo v Los Angeles.

Reklama

Výběr článků

Načítám