Hlavní obsah

Robert De Niro si zahraje na Ramba a nevyloučil návrat Zuřícího býka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodskému veteránovi Robertu De Nirovi se blíží sedmdesátka, ale neustále je v maximálním pracovním nasazení. Plánuje několik filmů a jedním z nich by mohlo být i pokračování klasiky Zuřící býk.

Foto: Jean-Paul Pelissier , Reuters

Robert De Niro

Článek

De Niro řekl na newyorském festivale Tribeca, na kterém se sám podílí, že se nevyhýbá pokračování Zuřícího býka. „Kdyby někdo přišel s opravdu skvělým scénářem, přečetl bych si to a řekl jo, je to skvělý, popřemýšlím o tom.“

Zuřícího býka natočil v roce 1980 Martin Scorsese a dnes je považován za jeden z nejlepších amerických filmů vůbec. Robert De Niro v dramatu ztvárnil boxera La Mottu a vysloužil si Oscara.

Boxerskému tématu se věnuje i jeho film Hands of Stone, který se právě natáčí. Jde o příběh Roberta Durana, který vstoupil do profesionálního sportu v šestnácti roku 1968 a obdivuhodně bojoval až do roku 2002. V roce 1980 porazil Sugar Raye Leonarda a šokoval svět prohlášením, že chce skončit.

Honička v horách

Těsně předtím De Niro dotočil snímek Killing Season v režii Marka Stevena Johnsona, který docela připomíná Ramba. Má jít o příběh veteránů z války v Bosně, Američana Benjamina Forda (De Niro) a Srba Emila Kovace (Travolta). Válka sice oficiálně dávno skončila, ale ne pro ně…

V divokých amerických horách se rozjede nebezpečná hra na kočku a myš. Ford se tam ukrývá v chatě před společností se svými hrůznými vzpomínkami na Bosnu. Kovac zjistí, kde je, a rozhodne se, že se mu pomstí za vše, co dělal během války. V závěru se má odhalit tajemství, které oba spojuje. Film půjde do kin v roce 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám