Hlavní obsah

Lady Gaga zázračně sjednotila muslimy i křesťany, shodně demonstrují proti ní

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, co nedokázali politici, ani církve za tisíc let, se podařilo americké pop hvězdičce Lady Gaga. V upřímném rozhořčení sjednotila muslimy a křesťany. Na Filipínách proti ní demonstrují, v Indonésii jí zakázali koncert.

Foto: Profimedia.cz

Lady Gaga na turné naráží na stále více nenávisti.

Článek

O víkendu se ve filipínské Manile sešly stovky křesťanských aktivistů, aby protestovaly proti příjezdu Lady Gaga. Žádaly zrušení koncertu.

"Šíří překroucené názory na Ježíše Krista a pro nás křesťany je to urážka," řekl vůdce protestů Ruben Abante. "Její hudba a vše, co znamená, se liší od našich hodnot."

Koncert v Manile byl schválen úřady, starosta dotčené městské části však přece jen naznačil, že by se Lady Gaga mohla krotit: "Ačkoliv respektujeme umělecké a hudební vyjádření, nedovolíme nikomu provádět akce, které mohou být nějakým způsobem pochybné, na žádném místě v mé jurisdikci. Upozornili jsme produkci koncertu, že na vystoupení a události jako celku nesmí dojít k vystavování nahoty nebo k nějaké oplzlosti, která by porušovala morálku a dobré mravy."

Foto: Milan Malíček, Právo

Lady Gaga v Praze

Už předtím si křesťané stěžovali na koncert v Jižní Koreji a minulý týden zakázali koncert kontroverzní americké zpěvačky v Jakartě. Popud k tomu dali islamisté, kteří popovou hvězdu označili za satanistku. Mluvčí policie však naznačil, že by se vystoupení mohlo konat mimo indonéské hlavní město.

Koncert zpěvačky na stadiónu v Jakartě s 52 000 diváckými místy byl již delší dobu beznadějně vyprodán. Polovina vstupenek se prodala během prvních dvou hodin od zahájení prodeje. Mělo se jednat o největší show v rámci asijského turné Lady Gaga.

Proti koncertu ale razantně vystoupila Fronta obránců islámu (FPI), podle níž by necudné šaty a vulgární styl zpěvačky mohly pokazit morálku indonéské mládeže. Někteří náboženští radikálové hrozili, že použijí fyzickou sílu, aby zabránili zpěvačce vystoupit z letadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám