Hlavní obsah

Muž, který psal projevy Obamovi, uvede sitcom o Bílém domě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká televize NBC natočí sitcom o životě v Bílém domě ve spolupráci s bývalým autorem Obamových projevů Jonem Lovettem. Bude se jmenovat 1600 Penn podle adresy prezidentského sídla.

Foto: ČTK/AP

Můžeme si udělat legraci z prezidenta USA? Yes, we can!

Článek

Na seriálu pracují také Josh Gad z muzikálu autorů South Parku Book of Mormon (dostal roli nezdárného prezidentova syna). Bill Pullman bude hrát amerického prezidenta a Jenna Elfmanová první dámu. Pullman si zahraje vůdce západního světa už podruhé, ztvárnil jej také ve Dni nezávislosti v roce 1996.

NBC prozatím objednala 13 dílů sitcomu. Jon Lovett, který bude současně výkonným producentem komediální série, pracoval pro Baracka Obamu tři roky, než se rozhodl zkusit štěstí v Hollywoodu. Koncem roku se mu podařilo prodat NBC pilotní epizodu. Uspěla a televize rozhodla o natočení seriálu.

Autor tvrdí, že nejde o Obamu

Lovett v rozhovorech tvrdí, že prý nepíše o skutečných Obamových a událostech z Bílého domu. To může být ale dáno i strachem z očekávatelných žalob.

"Moje zkušenosti zjevně proniknou do toho, co dělám, ale tahle rodina nemá absolutně nic společného s prezidentem. Jde tu o nefunkční rodinu a dnešní „první rodina“ má do toho hodně daleko,“ tvrdil autor v loňském rozhovoru pro The Hollywood Reporter.

“Není to o politice, je to o rodině. O tom, co se stane, když stará nefunkční rodina náhodou žije na té slavné adrese. Zbytek uvidíme,” dodal.

Také prozradil, že v budoucnu uvažuje o navázání na legendární seriál z vojenského prostředí MASH. Hovořil o tom s producenty ještě předtím, než začal pracovat na sitcomu 1600 Penn, ale přiznává, že to zatím není nic víc než nápad. Další komediální seriál ze světa politiky rozjela televize HBO. Jmenuje se Veep a v Americe už se vysílá. V červenci má začít i série Political Animals, kde si ministryni zahraje Sigourney Weaverová.

Reklama

Výběr článků

Načítám