Hlavní obsah

Komediální show Na stojáka přestoupila z HBO do ČT

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komediální show Na stojáka, kterou diváci čtyři roky vídali na filmové stanici HBO, začne od září vysílat Česká televize. Koncepce se nemění, realizuje ji stejný tým. Jiná bude pouze dekorace a studio.

Článek

Už se začalo natáčet s publikem a s hlavními aktéry, tedy s „blbou blondýnou“, neodolatelnou Ivou Pazderkovou, komiky Milošem Knorem, Lukášem Pavláskem, Karlem Hynkem, Danielem Čechem a dalšími.

„Chceme hledat nové formy zábavy. Zároveň se chceme podílet se na vyhledávání zajímavých komediálních hereckých talentů a pomoci jim v začátku jejich kariéry. Začínáme s ikonickou značkou, která je zavedená a má své publikum, což bereme jako záruku kvality,“ komentoval převzetí show programový ředitel ČT Milan Fridrich. Dodal, že pořadů zacílených na improvizovanou show, satiru a parodii nebo alternativní zábavu „bude v ČT víc.“

Stand-up comedy patří mezi nejtěžší humoristické žánry. Prověří každého odvážlivce, který se postaví před publikum vybaven pouze svým talentem a mikrofonem. Pořad Na stojáka, realizovaný v produkci filmového kanálu HBO, vznikl před čtyřmi roky. Originální česká stand-up comedy vychází z tradice známé z angloamerických barů. Bavič se tu na malém pódiu postaví před publikum a během několika minut je zkouší pobavit vtipy, zpěvem, či improvizovanými scénkami. Světově proslulým se v tomto zcela specifickém žánru stal například americký komik Lenny Bruce, s nímž se v životopisném dramatu Lenny režiséra Boba Fosse doslova ztotožnil Dustin Hoffman.

Reklama

Výběr článků

Načítám