Hlavní obsah

Kurt Cobain natočil před smrtí písně, které nikdo nezná, tvrdí kytarista

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý kytarista skupiny Hole Eric Erlandson tvrdí, že zesnulá rocková ikona Kurt Cobain po sobě zanechala dost materiálu na celou desku. Prý jde o jeho sólovou tvorbu, kterou natočil nedlouho před smrtí v roce 1994.

Foto: Profimedia.cz

Kurt Cobain

Článek

Erlandson řekl v americké televizi, že Cobain zamířil "cool směrem" a význam sólo materiálu přirovnal k Bílému albu Beatles. "Bylo by to jeho Bílé album. K tomu skutečně směřoval, sólo album, na kterém dělal s různými lidmi."

"Z některých věcí, na kterých pracoval, jsem byl nadšený. Viděl jsem, jak to hraje přímo přede mnou. Proto jsem byl opravdu smutný, když umřel, odešel moc brzy. Kdo ví, co by z té muziky bylo?"

Neví, kde písně jsou 

Erlandson přiznal, že netuší, kde demo nahrávky jsou. Čas od času se skutečně stává, že se objeví neznámá díla nejslavnějších světových umělců, ale často také nastane zklamání, když se dostanou ven. Mnohdy jde o nedodělky, které autorům na pověsti géniů nepřidají - jako se to stalo v případě Michaela Jacksona.

Kytarista dodal, že nerozhoduje o tom, jestli písničky vyjdou, ale fanoušky by to rozhodně potěšilo. "Když je nikdo nikdy neuslyší, kromě asi tří lidí, tak se nedá nic dělat."

Mezi písněmi se prý nachází i jedna krásná coververze. "Neřeknu, co to je. Mně totiž nepatří. Jen doufám, že jednoho dne to bude pro fanoušky vydáno. Je strašně dojemná, ne překvapivá, sladký dojemný song."

Cobain se jako frontman skupiny Nirvana stal mluvčím jedné generace a symbolem celé deváté dekády. Prodalo se přes 50 miliónů kusů jejich desek, ale duševně labilní zpěvák předčasně zemřel. Osmého dubna 1994 byl nalezen doma v Seattlu. Policie případ uzavřela jako sebevraždu, mezi fanoušky se však začaly šířit nejdivočejší teorie o jeho smrti.

Reklama

Výběr článků

Načítám