Hlavní obsah

Rancid předznamená vystoupení jejich zpěváka Larse Frederiksena

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rancid jsou poslední velkou americkou pop punkovou kapelou, kterou jsme ještě na našich pódiích nemohli vidět. Přijedou až v létě v rámci oslav dvaceti let existence. Již toto úterý ale vystoupí v pražském Futuru jejich zpěvák Lars Frederiksen se svým projektem Old Firm Casuals.

Foto: Ladrogang

Lars Frederiksen a Old Firm Casuals

Článek

Rancid se tuzemskému publiku představují postupně. Loni vystoupil na Sedmičce jejich kontrabasista Matt Freeman se svou Devil´s Brigade. [celá zpráva]

Nyní dorazí hlavní postava souboru kytarista a zpěvák Lars Frederiksen se sanfranciskými Old Firm Casuals, které dal dohromady v roce 2010. Trio přináší odlišnou hudbu než mateřský soubor, jenž navazuje na The Clash a obohacují svou hudbu o prvky reggae. Old Firm Casuals nabízejí řízný přímočarý street punk a jsou ovlivněni oi. Své singly a EP také vydávají na značce Oi! The Boat Records. Volba stylu není nijak překvapivá, Frederiksen je velkým obdivovatelem Anti Heroes, The Business a GBH, jimž míchal poslední album Perfume And Piss.

Frederiksen si vybral pro projekt vhodné spoluhráče, který podkládají jeho ostré riffy údernou rytmikou. Baskytaristou je Casey Watson z hardcorových kapel Look Back And Laugh a Never Healed. Za bicí usedl bubeník Never Healed Paul Rivas. Oba zpívají a umocňují pro oi tak důležité refrény.

Frederiksen se však na street punk nevrhl až s Old Firm Casuals. Vyzkoušel si ho počátkem nového tisíciletí v kapele Lars Frederiksen and The Bastards.

Před Old Firm Casuals vystoupí česká punk´n´rollová parta Unholy Preachers.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám