Hlavní obsah

Nová DVD: Alois Nebel, Prci, prci, prcičky - První tři filmy, Milosrdné lži, Podmořský svět a Maratónec

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází jeden z nejvýraznějších filmů loňského roku Alois Nebel, který vznikl podle komiksů Jaroslava Rudiše a Jaromíra 99 metodou rotoskopie, kdy se natočený materiál převádí do animované podoby. Populární komedie Prci, prci, prcičky vychází v kompletu všech tří prvních filmů (poslední právě běží v kinech). Herecký výkvět současné francouzské kinematografie v čele s Marion Cotillardovou hraje v komediálně laděném dramatu milosrdné lži. Do Podmořského světa se můžeme vypravit s komentářem Jima Carreyho a v edici Největší Filmové Klenoty vychází nezapomenutelný Maratónec s Dustinem Hoffmanem v titulní roli.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 14. týden

Článek

Alois Nebel

Nová DVD

Příběh filmu začíná na podzim roku 1989 na železniční stanici Bílý Potok v Jeseníkách, kde slouží jako výpravčí Alois Nebel, tichý samotář, kterého čas od času přepadne podivná mlha. Nejčastěji se mu v ní zjevuje mladá žena Dorothe oběť násilného odsunu Němců po 2. světové válce.

Šedivé dny na nádraží v Bílém Potoce na sklonku socialismu líně plynou, poklidnou atmosféru naruší až Němý, který jednoho dne překročí hranice se sekyrou v ruce. Halucinace nakonec Nebela přivedou do blázince a přijde o místo výpravčího. Vydá se do Prahy hledat jinou práci u dráhy a na Hlavním nádraží najde svou životní lásku. Přesto se ozhodne vrátit zpátky do hor, aby se znovu setkal s Němým a souboj s temnými stíny minulosti dovedl do konce.

Alois Nebel, ČR 2011, drama, 84 min.­ režie: Tomáš Luňák, hrají: Miroslav Krobot, Karel Roden, Václav Neužil ml., Tereza Voříšková, Marie Ludvíková, Leoš Noha, Alois Švehlík, Ondřej Malý, Ján Sedal, Ivan Trojan, Klára Melíšková, a další.

Prci, prci, prcičky – První tři filmy

Nová DVD

Filmy, ve kterých je i koláč sprostý, tak jsou označovány nestydatě vtipné komedie, které nyní vycházejí všechny tři pohromadě. Celá parta je připravena naservírovat své jedinečné skandální příhody, ve kterých s úspěchem boří hranice slušného chování. Divoké večírky, maturitní ples, letní prázdniny a dokonce i svatba k tomu bonusy, komentáře herců a štábu, vystřižené záběry, vynechané scény.

Prci, prci, prcičky, USA 1999 – 2003, režie: Paul Weitz, Chris Weitz (1), James B. Rogers (2), Jesse Dylan (3), hrají: Jason Biggs, Chris Klein, Thomas Ian Nicolas a další.

Milosrdné lži

Nová DVD

Jeden ze skupinky přátel středního věku přichází vinou tragické nehody o život. Navzdory této události se jeho blízcí rozhodnou vyjet na tradiční, každoroční společnou dovolenou na pláži nedaleko Bordeaux. Jejich vztahy, přesvědčení, pocity viny i přátelství jsou vzápětí podrobeny těžké zkoušce.

A nejen proto, že k sobě nebyli vždy zcela upřímní, jsou nakonec nuceni přiznat se k několika více či méně milosrdným lžím.

Milosrdné lži, Francie, 2010, komedie/drama, 154 min., režie: Guillaume Canet, hrají: Marion Cotillardová, Benoît Magimel, Jean Dujardin, François Cluzet, Gilles Lellouche, Laurent Lafitte, a další.

Podmořský svět

Nová DVD

Svět krabů, kteří nosí na hlavě medúzu jako klobouk. Svět ryb maskovaných jako žáby, kameny a chlupaté koberce. Kaleidoskop života, který tančí, proplétá se, proměňuje a míhá v podmořském kraji divů.

Howard Hall a jeho filmový tým (Tajemné hlubiny a Do hlubin), se vypravil do tropických vod plných dobrodružství: k Velkému bariérovému útesu a dalším místům v Jižním Pacifiku. Komentář k filmu, plnému nádherných záběrů, namluvil Jim Carrey.

Podmořský svět, USA/Kanada, 2009, dokument, 40 min., přírodovědný, režie: Howard Hall, hrají: Jim Carrey

Maratónec – Edice Největší Filmové klenoty

Nová DVD

Jeden z nejodvážnějších a nejpůsobivějších thrillerů, jaké kdy spatřily světlo filmového plátna, byl natočen podle bestselleru Williama Goldmana. Dustin Hoffman hraje sympatického postgraduálního studenta a titulního maratónského běžce, který je proti své vůli vtažen do vražedné hry intrik, jejíž součástí je i nacistický uprchlík Christian Szell. Laurence Olivier získal za svůj mrazivý portrét sadistického Szella, který s chladnou samozřejmostí používá zubařské nástoje k mučení, nominaci na Oscara.

Maratónec USA, 1976, akční/drama/thriller, 120 min., režie: John Schlesinger, hrají: Dustin Hoffman, Laurence Olivier, Roy Scheider, William Devane, Marthe Keller, Fritz Weaver, Richard Bright a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám