Hlavní obsah

Benátská noc uvede Kusturicu, Gamma Ray, Nohavicu i Kabát

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacátý ročník hudebního festivalu Benátská noc (od 27. do 29. července) se přestěhoval na nové místo, do areálu ve Vesci, který byl dějištěm Světového poháru v běhu a mistrovství světa v klasickém lyžování. Program je směsí metalu, rocku a popu, většinou české provenience.

Foto: Aleš Honus , Právo

Jarek Nohavica

Článek

Před festivalem proběhne ve čtvrtek 26. července slovenský večer (Elán, Popcorn drama, Peter Nagy a Kristína).

Během hlavního programu pak vystoupí obvyklé české festivalové skupiny a intepreti jako Anna K& band, Aleš Brichta, Arakain, Blue Effect, Děda Mládek Illegal band, Horkýže Slíže, Gang-ala-basta, Chinaski, Jiří Schmitzer, Kamil Střihavka, Krausberry, Marsyas, MIG 21, Merlin, Mňága a Žďorp, No Name, Oceán, Petr Kolář, Support Lesbiens a Tomáš Klus. Za headlinery považují pořadatelé Jarka Nohavicu, Kabát a Daniela Landu.

Za zahraničních jmen přijedou němečtí metaloví Gamma Ray, finská rocková kapela Sunrise Avenue a v neposlední řadě Emir Kusturica s kapelou The No Smoking Orchestra.

Na světovou hvězdu se čeká 

Pořadatelé uvedli, že dále jednají se světovými jmény kategorie A (např. Sting, Bryan Adams, Lenny Kravitz, Eric Clapton, Elton John), nicméně zatím k ničemu nedospěli. „Jednání se zahraničními interprety ještě nejsou uzavřená, takže se možná můžeme těšit na případné zahraniční překvapení,“ tvrdí.

Vstupenky se dají koupit na celý festival i jednotlivé dny v předprodeji v síti Ticketportal a Ticket Art. Celý festival stojí 1190 korun, cena platí do konce března.

Reklama

Výběr článků

Načítám