Hlavní obsah

Lenny Kravitz natáčí nové album

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký zpěvák, hudebník a skladatel Lenny Kravitz už začal pracovat na svém novém albu. Bude to jeho desáté studiové a ponese název Negrophilia. Prozradil to v rozhovoru pro americký hudební magazín Billboard.

Foto: Stephen Hird, Reuters

Lenny Kravitz

Článek

„Bude to velmi funkové a syrové album,“ řekl. „Moje předcházející studiovka Black And White America byla produkčně hodně propracovaná, a to i přesto, že šlo o přirozené album. Byl jsem tenkrát prostě v takovém rozpoložení. Negrophilia bude ovšem syrová, snad až drsná nahrávka.“ O novince prý začal přemýšlet už v době, kdy nahrával předešlou desku.

„V tomhle jsem trochu divný. Vždycky se řídím intuicí a inspirací, takže třeba pracuju na jedné desce a najednou změním její směřování, protože mě inspirace táhne jinou cestou a já ji prostě následuju. Uvědomuju si ale současně, že všechno má svůj čas. Musíte s tím zacházet jako s flaškou vína. Může být vyrobená dnes, ale k pití bude připravena až za několik let. Její čas přijde tehdy, když to bude potřebné. Vyhovuje mi pracovat tímhle způsobem,“ dodal oblíbený muzikant.

Není jasné, kdy album vyjde

Zatím není jasné, kdy nové album vyjde. Jelikož je ale kolekce Black And White America z loňského roku, novinka se na trhu nejspíš objeví až v roce 2013. Tím spíš, když má Kravitz na letošek naplánované další turné k poslední desce.

Měl by se rovněž objevit na filmovém plátně. Ve sci-fi snímku Hry o život ztvární roli kadeřníka Cinna.

Kravitz koncertoval loni v listopadu v pražské O2 Aréně. Na jeho vystoupení pak kritici i návštěvníci pěli chválu.

Reklama

Výběr článků

Načítám