Hlavní obsah

Nová DVD - Rodina je základ státu, Czech Short Films 2012, Vol.III, Johnny English se vrací, Lady a Tramp 2

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází vítězný film 2. ročníku udílení Cen české filmové kritiky Rodina je základ státu režiséra Roberta Sedláčka. České filmové centrum vydalo DVD s 12 filmy posluchačů domácích filmových škol. Lady a Tramp prožijí další dobrodružství i se svými štěňaty a Půlnoc v paříži změní život Owenu Wilsonovi pod taktovkou Woodyho Allena.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 4. týden

Článek

Rodina je základ státu

Nová DVD

Čtyřmi výročními cenami včetně té za nejlepší film odměnila česká filmová kritika snímek Roberta Sedláčka o tom, kde je ona hranice, kdy se ze slušného člověka, který chce zabezpečit rodinu, stává adept na tepláky a vězeňskou celu. Libor dosáhl vysokého postu ve významném finančním ústavu, ale jeho podíl na finančních machinacích je zjevný. Libor se ocitá pod dohledem vyšetřovatelů, snaží se uniknout a rozhodne se pod záminkou společné dovolené odvézt celou rodinu na jižní Moravu. Hlavní roli hraje vynikající Igor Chmela, v dalších uvidíme Evu Vrbkovou, Simonu Babčákovou (cena kritiky) a Jiřího Vyorálka.

Rodina je základ státu, ČR 2011, režie: Robert Sedláček, hrají: Igor Chmela, Eva Vrbková, Simona Babčáková, Jiří Vyorálek, Martin Finger, Monika A. Fingerová, Jan Fišar, Jan Budař, Marek Taclík, Marek Daniel, Kristýna Slámová, Albert Mikšík a další

Czech Short Films 2012, Vol. III

Toto DVD vydalo České filmové centrum a bylo na něj vybráno 12 filmů domácích filmových škol - pražské FAMU, Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku a zlínské Univerzity Tomáše Bati, a 1 film vytvořený v nezávislé produkci. Diváci uvidí například animovaný film O Tondovi, který svítil (VŠUP, r. Filip Posivač), příběh chlapce s neobyčejnou vlastností, který se zcela odlišuje od ostatních dětí, a je proto je šikanován. Dokument Džihád masem (FAMU, r. Natálie Císařovská) se věnuje problematice soužití Čechů se stoupenci Islámu. Hraný film Neplavci (FAMU, r. Jakub Šmíd) vypráví o šestnáctileté Vendule, která se ocitá za trest na prázdninách u babičky v opuštěném rekreačním středisku a prožije tam hořkou letní lásku.

Czech Short Films 2012, Vol. III

Johnny English se vrací

Nová DVD

Rowan Atkinson (Mr. Bean) se opět představuje v roli neohrabaného tajného agenta v  zábavné a akcí nabité komedii Johnny English se vrací, ve které tentokrát musí odhalit spiknutí proti čínskému premiérovi. Jeho osobitý styl se projeví v souboji s dvojitými agenty i zabijáckou uklízečkou.

Johnny English se vrací, USA/Francie/VB, 97 min., režie: Oliver Parker, hrají: Rowan Atkinson, Dominic West, Gillian Anderson, Rosamund Pike, Mark Ivanir, Togo Igawa, Richard Schiff, Burn Gorman, Ben Miller, Tim McInnerny, Chris Mansfield, Daniel Kaluuya

Lady a Tramp 2: Scampova dobrodružství SE

Nová DVD

Lady a Tramp se pilně věnují výchově svých štěňátek. Kromě způsobných psích holčiček mají i rozpustilého psího kluka, Scampa, který pořád dělá psí kusy. Touží po svobodě a při svých cestách se dostane daleko od domova, kde potká divokou, pohlednou a zdrženlivou fenku Angel. Ta mu představí psy ze skládky, které vede zkušený pes Buster. Buster Scampa vyzve, aby složil nejtěžší zkoušku, díky níž se stane svobodným psem bez obojku. Tehdy si ale Scamp uvědomí, že si musí vybrat mezi světem plným dobrodružství a rodinou.

Lady a Tramp 2: Scampova dobrodružství SE, USA 2001, animovaný, 69 min.

Půlnoc v Paříži

Nová DVD

Gil a Inez mají před svatbou a přijíždějí s jejími rodiči na předsvatební cestu do Paříže. Gil je nevýznamným spisovatelem, který miluje Paříž a chtěl by se sem po svatbě přestěhovat. Ovšem Inez jeho romantickou představu nesdílí. Jednoho večera jde Inez se svými přáteli tancovat a Gil se prochází noční Paříží. Jeho půlnoční zážitky mu odhalí Paříž v jiném světle a ovlivní nejen jeho budoucí život. Žije totiž v iluzi, že život ostatních lidí by byl pro něho daleko lepší.

Půlnoc v Paříži, USA/Španělsko 2011, Komedie, Romantický, 94 min. režie: Woody Allen

Reklama

Výběr článků

Načítám