Hlavní obsah

Kapela The Little Willies s Norah Jones kouzelně oprášily klasiku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak docílit toho, aby i dnes zněl Johnny Cash a Loretta Lynn svěže a neoposlouchaně? The Little Willies na to odpovídají deskou, na níž americké klasice vdechli nový život.

Foto: Myspace

The Little Willies (Norah Jones uprostřed)

Článek

The Little Willies, parta kolem famózní zpěvačky jménem Norah Jones, funguje příležitostně od roku 2003 souběžně se sólo kariérami jednotlivých členů. Až v roce 2006 si udělali čas vydat první LP, které je proslavilo. Loni se pak rozhodli sestavit druhé album z coververzí country klasiků, mezi nimiž najdeme jména jako Johnny Cash, Kris Kristofferson, Dolly Parton, Loretta Lynn atd. Jmenuje se For the Good Times a je první skutečně výraznou novinkou roku 2012.

Jde sice jen o staré písničky, ale The Little Willies do nich vložili tolik srdce a tak půvabně je převedli do zajímavých “jazzy” aranží, že znovu získali uhrančivou moc.

Norah samozřejmě vládne kapele nedocenitelným hlasem, svou sametovostí jemně oblévá zvuk kytar, basy a piána. Ale teprve v duetech s kytaristou Richardem Julianem to dostává punc dokonalosti, tím jak se oba vyvažují a zpěv dosahuje kouzelné plnosti, ne nepodobné desce Roberta Planta a Alison Kraussové Raising Sand.

Je tu však podstatný rozdíl v přístupu, zatímco Plant točí meditativní etno-blues, For the Good Times je spíše slušně rozjetý mejdan, oplývající energií klasického rockenrollu, přiznávkami bluesové kytary a tím správným poměrem balad a tanečnějších věcí, jež vás nenechá podřimovat.

Celkové hodnocení: 80%

Reklama

Výběr článků

Načítám