Hlavní obsah

Úlet Bruce Springsteena - zkouší elektroniku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruce Springsteen je asi ten poslední člověk na světě, od kterého posluchači čekají elektronické beaty a hip-hopové vlivy. Pokud ale jeho manažer nelže, nová deska jde tímto směrem.

Článek

Springsteenův manažer Jon Landau řekl magazínu Rolling Stone, že mistrova nová deska kombinuje "klasický zvuk s novými texturami a styly". The Hollywood Reporter tvrdí, že jde o smyčky, elektronické bicí a vlivy od hip-hopu po irskou lidovku.

Album produkoval Ron Aniello, který pracoval s Candlebox, Jars of Clay nebo Springsteenovou ženou Patti Scialfaovou. Desku sice nahráli členové tradičního E Street Bandu, ale také v ní hostuje Tom Morello z RATM a možná i Matt Chamberlain (ex Pearl Jam).

"Je to experiment s novým producentem," tvrdí Landau, "Bruce a Ron použili nejrůznější hráče, aby vytvořili něco, co je rockové a současně velmi svěží."

Album v textech řeší sociální otázky a má i duchovní dimenzi. Hodně se zakouslo především do ekonomiky - prý je nejnaštvanější v Bruceově diskografii.

11. července v ČR

Bruce Springsteen se už připravuje na velké turné po Americe a Evropě, které se zastaví v pražské Synot Tip Aréně 11. července.

Za desítky let se zatím nikdy do elektroniky nepouštěl, ovlivnil ho rock, folk a country a ve své poněkud sentimentální tvorbě často opěvuje Ameriku, práci a život obyčejných lidí. Notoricky známá jsou stará alba Born in the U.S.A. a Born to Run.

Za svůj dlouhý umělecký život prodal asi 120 miliónů desek a posbíral 20 cen Grammy, dva Zlaté glóby a Oscara. Americký magazín Rolling Stone ho považuje za 23. nejvýznamnějšího muzikanta všech dob.

Reklama

Výběr článků

Načítám