Hlavní obsah

ČT má novou mluvčí Michaelu Fričovou

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou tiskovou mluvčí České televize se stane Michaela Fričová, která nahradí odcházejícího mluvčího Ladislava Štichu. Do veřejnoprávní televize tak přichází další člověk, který pracoval v televizi Nova.

Foto: Archív

Michaela Fričová

Článek

Fričová byla několik let mluvčí této soukromé komerční televize. Šticha se dohodl s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem, že po čtyřech letech odejde. „Ladislav Šticha odváděl po celou dobu velmi dobrou práci. Patří mu za ní právem poděkování,“ prohlásil Dvořák.

Fričová nastupuje do funkce tiskové mluvčí se zkušenostmi ze stejného místa v televizi Nova. Před tím pracovala jako novinářka. V týdeníku Marketing se věnovala tématům z oblasti audiovizuálních médií, předtím působila jako redaktorka časopisu Týden. Vystudovala žurnalistiku a mediální studia na Fakultě sociálních věd Karlovy univerzity v Praze a na University of Glamorgan ve Velké Británii.

Od 1. ledna vznikl v ČT nový útvar Vnější a vnitřní komunikace, pod který bude spadat komunikace s novináři a odbornou veřejností, vnitřní komunikace, ale také Divácké centrum a charitativní činnost České televize. Tento útvar řídí Daniela Němcová, která do ČT přešla z pozice ředitelky komunikace Českých aerolinií.

„Věřím, že se nám s novým týmem komunikace podaří posílit u diváků a veřejnosti vnímání České televize jako důležité a respektované veřejné instituce, která je zároveň moderní, otevřenou a fungující společností,“ dodal k oznámení nové mluvčí Dvořák.

Reklama

Výběr článků

Načítám