Hlavní obsah

Nedostatečné pasti na zpěváka skupiny Alphaville

Právo, Šárka Hellerová, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošním letním Sázavafestu ve středočeském Benešově koncertovali i němečtí Alphaville. V osmdesátých letech leckomu vystlali mládí mnoha chutnými hity, proto si na další zastávce v tuzemsku zasloužili úctu a pozornost. Záměr udělat s již trochu obtloustlým zpěvákem Marianem Goldem hezký rozhovor byl tedy pochopitelný.

Foto: Zdeněk Hejduk

Marian Gold ještě ve chvíli, kdy vyprávěl.

Článek

Trochu nám ho ale mařila nepohoda mezi kapelou a organizátory akce. První strana si myslela, že má v šatně méně jídla, než by si zasloužila, druhá byla opačného názoru. V takto pohříchu napjaté atmosféře jsme vstoupili do šatny v zákulisí a zatím docela milému Goldovi počali klást otázky.

Rozhovor jej bavil, s chutí zavzpomínal i na své rošťácké dětství. Jenomže pak přišla jakási dáma z jeho týmu, naše povídání přerušila a Goldovi sdělila, že jídla není mnoho. On se zamračil, poskytl další rozhovor, leč během něho mu došlo, že mu informace o stavu stravy neudělala radost, a další tedy razantně zrušil.

Ťukat na dveře jeho apartmá nám přišlo drzé

Náš smutek byl docela velký, protože se rodil zajímavý profil. Řízením osudu jsme ale brzy zjistili, že spíme ve stejném hotelu jako zpěvák. Přestože nám tam pak recepční jasně řekla, že o hostech nesmí prozrazovat zhola nic, dodala, že Gold je už na pokoji ve třetím patře, je tam sám, ale je možné, že večer vyrazí do vinárny v suterénu.

V tom byla naše šance. Rozestavěli jsme mužské hlídky a čekali, jestli Gold nevyrazí za vínem, abychom jej při té příležitosti požádali o zbytek rozhovoru. Ťukat na dveře jeho apartmá nám přišlo drzé.

Od recepční jsme také věděli, že Alphaville odjedou z Benešova časně ráno, a tak jsme v jistý čas noční čekání vzdali a ve smutku setřeli slzu.

Druhý den, když už bylo po všem, jsme v areálu festivalu potkali v Německu žijícího Klause Strackého, starého známého. Pozdravili jsme se, prohodili pár slov a my jsme se pak zeptali, co vlastně na Sázavafestu dělá.

Marian byl celý večer na pokoji a nudil se

„Ále, jsem tu s Alphaville. Jsem jejich manažer,“ řekl bezelstně. Zkoprněli jsme. Když jsme mu za chvíli povyprávěli o noční anabázi, smutně se usmál a řekl: „To je škoda, že jsme se nepotkali včera. Marian byl celý večer na pokoji a nudil se. Určitě by vám věnoval alespoň dvě hodiny.“

Alespoň víme, že příště musíme na dveře ve třetím patře jednoduše zabušit.

Rázně.

Reklama

Související témata:

Související články

Anděl Páně opět trhal rekordy

Televizní vánoční pohádka režiséra Jiřího Stracha Anděl Páně, kterou Česká televize z důvodu pohřbu Václava Havla vysílala místo 23. prosince až v pátek 30....

Výběr článků

Načítám