Hlavní obsah

Filmové premiéry - Hranaři, Moneyball, Kocour v botách a Nevěstinec

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kin tento týden vstupuje pokus o český thriller z prostředí politiky a korupce Hranaři, Brad Pitt hraje ve snímku Moneyball skutečnou postavu muže, který na hlavu převrátil systém fungování baseballu, a děti potěší animovaný Kocour v botách – ten, kterého znají ze Shreka, dostal vlastní příběh. Po premiéře na Festivalu francouzských filmů přichází do kin Nevěstinec.

Článek

Hranaři

Slovo hranaři znamená podle filmu režiséra Tomáše Zelenky ty, kteří se pohybují na hraně zákona. V tomto případě jsou to muži, jejichž předobraz prý našli scenáristé na současné české podnikatelsko-politicko-mafiánské scéně. V obsazení Saša Rašilov, Miroslav Etzler, Vilma Cibulková, Kateřina Brožová, Jiří Langmajer a mnozí další se tak na plátně setkáme se zástupem darebáků, kteří konají pod dozorem mezinárodních zpravodajských služeb na poli korupce, vydírání a nejrůznějších machinací.

Hranaři, ČR 2011, 96 min., režie: Tomáš Zelenka, hrají: Saša Rašilov, Miroslav Etzler, Vilma Cibulková, Kateřina Brožová, Jiří Langmajer a další.

Moneyball

Film je natočen podle skutečného příběhu Billyho Beaneho, bývalého nadějného hráče baseballu, který se poté, co nedokázal splnit nadějná očekávání, se svou soutěživou povahou raději zaměřil na administrativní stránku tohoto sportu. Na počátku sezóny v roce jeho špatně financovaný tým Oakland Athletics přišel o své nejlepší hráče, kteří se nechali zlákat velkými týmy a s tím souvisejícími nemalými platy, a on je nucen dát svůj tým znovu do pořádku a zahájit sezónu s třetinou původního rozpočtu. V touze po vítězství se Billy rozhodne jít proti klasickým zvyklostem, které v baseballu platí.

Moneyball, USA 2011, 133 min., režie: Bennet Miller, hrají: Brad Pitt, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman, Robin Wrightová a další.

Kocour v botách

Populární kocour, který se objevil poprvé ve druhé díle Shreka, má svůj vlastní příběh, který se odehrává ještě předtím, než se ti dva setkali. Kocour je psanec a zločinec, na jehož hlavu vypsali bohatou odměnu, ale copak by ty obrovské černé oči dokázaly podvádět a krást?

Kocour v botách, USA 2011, 90 min., animovaný, režie: Chris Miller, hrají (v českém znění): Aleš Procházka, David Suchařípa, Tereza Bebarová, Dana Černá, Jaromír Medunaa další.

Nevěstinec

Na přelomu devatenáctého a dvacátého století hrozil proslulým pařížským nevěstincům zákaz. Francouzský režisér Bertrand Bonello vyšel v příběhu o „vzpomínkách z nevěstince“ z historických pramenů o pařížských „domech lásky“ na přelomu století. V popředí filmového obrazu prostitutek a jejich zákazníků jsou autentické osudy dívek, jejich rivalita i přátelství, ale i dobové volání po obratu k rádoby humánnější společnosti.

Nevěstinec, Francie 2011, 122 min., režie: Bertrand Bonello, hrají: Hafsia Herzi, Céline Salette, Jasmine Trinca, Adèle Haenel, Alice Barnole, Iliana Zabeth, Noémie Lvovsky a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám