Hlavní obsah

Jak se Xindl X spojil s Gottem v duetu na předávání cen Českého slavíka

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milým překvapením sobotního vyhlášení cen Český slavík Mattoni 2011 byl úvodní duet písničkáře Xindla X a dnes již sedmatřicetinásobného majitele Slavíka Karla Gotta. Blýskli se ve skladbě nazvané Cool v plotě, která je na první desce Xindla X Návod ke čtení manuálu. Gott svůj part zpíval z publika, pročež nikdo do poslední chvíle netušil, že ke spolupráci těch dvou dojde.

Článek

„Když jsme točili první desku Návod ke čtení manuálu, vybrali jsme Cool v plotě jako singl. Je to píseň o životních ztroskotancích, o tom, jak nic nejde podle plánu a jak v životě nemá cenu o něco se snažit, protože se člověk stejně nikde nechytne. Tehdy jsme k ní chtěli natočit videoklip se známými osobnostmi, které jsou synonymem úspěchu. A v českém šoubyznysu není nikdo známější než Karel Gott. Chtěli jsme ho přemluvit, aby si kousek i zazpíval, jenže jsme to dohadovali tak dlouho, až z toho sešlo a my vydali jiný singl,“ vysvětluje Xindl X.

Nedávno ho organizátoři slavičího ceremoniálu oslovili, aby letos ve Státní opeře Praha zazpíval. V ten moment se neomylně přihlásila vzpomínka na nedokončený nápad.

„K naší velké radosti přijal Gott roli boha. Je mu vlastní nejen proto, že si ho zahrál v pohádce, ale také proto, že ho tak půl národa stejně vnímá,“ dodává Xindl X.

Když Gott hned v úvodu ceremoniálu skladbu uváděl, s humorem sobě vlastním podotkl, že Xindl X si pro duet „nemohl vybrat lépe“.

Reklama

Související témata:

Související články

Slavík startuje, novinkou jsou klipy

Další ročník ankety o nejpopulárnější zpěváky a skupiny Český Slavík startuje. Hlasování začíná 5. října a končí 20. listopadu. Závěrečné vyhlášení výsledků...

Výběr článků

Načítám