Hlavní obsah

Megapodvodníka Madoffa si zahraje Robert De Niro

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z největších podvodníků v dějinách - Bernard Madoff, který připravil své klienty o miliardy dolarů, se dočká filmu o své osobě. Hrát ho má samotný Robert De Niro.

Foto: Reuters

Robert De Niro

Článek

Společnost HBO zakoupila práva na knížku Truth and Consequences: Life Inside the Madoff Family od autorky Laurie Sandellové. Autorizovaná biografie Madoffovy rodiny, na níž se podílel jeho syn Andrew a jeho matka, vyšla nedávno. Bude sloužit jako základ příběhu společně s publikací Diane Henriquesové The Wizard of Lies: Bernie Madoff and the Death of Trust.

Robert DeNiro a Jane Rosenthalová budou hlavními producenty filmu, John Burnham už kutá na scénáři a DeNiro se chystá také na hlavní roli.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Americký finančník Bernard Madoff (v popředí) měl zpronevěřit přibližně 50 miliard dolarů.

Bernard Madoff byl odsouzen za největší podvod v dějinách Wall Streetu. Zpronevěřil asi 60 miliard dolarů v průběhu 20 let a byl odsouzen na 150 let za mřížemi. Jeho obrovská "pyramida" připravila o celoživotní úspory běžné americké občany i mnoho celebrit.

Madoffova investiční společnost Bernard L. Madoff Investment Securities fungovala na základě takzvaného Ponziho schématu, čili šlo o v Česku dobře známé "letadlo". Klienti dostávali peníze nových klientů, kteří se do systému přihlásili, a v momentě, kdy už nikdo nepřicházel, se vše zhroutilo. Madoffa prý překvapilo, že na podvod nikdo nepřišel dříve.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám