Hlavní obsah

Megapodvodníka Madoffa si zahraje Robert De Niro

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z největších podvodníků v dějinách - Bernard Madoff, který připravil své klienty o miliardy dolarů, se dočká filmu o své osobě. Hrát ho má samotný Robert De Niro.

Foto: Reuters

Robert De Niro

Článek

Společnost HBO zakoupila práva na knížku Truth and Consequences: Life Inside the Madoff Family od autorky Laurie Sandellové. Autorizovaná biografie Madoffovy rodiny, na níž se podílel jeho syn Andrew a jeho matka, vyšla nedávno. Bude sloužit jako základ příběhu společně s publikací Diane Henriquesové The Wizard of Lies: Bernie Madoff and the Death of Trust.

Robert DeNiro a Jane Rosenthalová budou hlavními producenty filmu, John Burnham už kutá na scénáři a DeNiro se chystá také na hlavní roli.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Americký finančník Bernard Madoff (v popředí) měl zpronevěřit přibližně 50 miliard dolarů.

Bernard Madoff byl odsouzen za největší podvod v dějinách Wall Streetu. Zpronevěřil asi 60 miliard dolarů v průběhu 20 let a byl odsouzen na 150 let za mřížemi. Jeho obrovská "pyramida" připravila o celoživotní úspory běžné americké občany i mnoho celebrit.

Madoffova investiční společnost Bernard L. Madoff Investment Securities fungovala na základě takzvaného Ponziho schématu, čili šlo o v Česku dobře známé "letadlo". Klienti dostávali peníze nových klientů, kteří se do systému přihlásili, a v momentě, kdy už nikdo nepřicházel, se vše zhroutilo. Madoffa prý překvapilo, že na podvod nikdo nepřišel dříve.

Reklama

Související články

Finančníka Madoffa zbili spoluvězni

Finančníka Bernarda Madoffa, který byl loni za podvody odsouzen ke 150 letům vězení, prý zbili loni v prosinci spoluvězni. Jednasedmdesátiletý Madoff skončil...

Výběr článků

Načítám