Hlavní obsah

Jean Michel Jarre: Mám nový model laserové harfy

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jean Michel Jarre vystoupí v sobotu v Kajot aréně v Brně. "Koncert bude obsahovat některé z mých nejpopulárnějších skladeb, ale i kousky, které jsem nikdy předtím na pódiu nehrál. Také mám novou scénu a architekturu světel, 3D laser a nová videa," prozradil v rozhovoru pro Právo Jarre.

Foto: Archiv, Právo

Francouzský hudebník Jean Michel Jarre zahraje v Brně i skladby, které nikdy předtím na pódiu nehrál.

Článek

Do České republiky se vracíte v krátké době počtvrté. Získal jste si k naší zemi nějaký vztah?

V České republice jsem vždy hrál rád, a to hned z několika důvodů. Mám rád vaši kulturu, lidi, architekturu i mnoho dalších věcí. Pokaždé jsem u vás byl velmi spokojený a na každou další návštěvu se vždy těším.

Hrál jste pod egyptskými pyramidami, v Zakázaném městě v Číně, v polských loděnicích a na dalších zajímavých místech. Na který z vašich megakoncertů vzpomínáte nejraději?

Každý koncert je jiný a pojí se s ním mnoho příběhů. Myslím, že o každém z nich bych mohl napsat knihu. Jsem rád, že jsem mohl na takových místech hrát, v neuvěřitelných souvislostech a navíc pokaždé před tak početným publikem. Jsem šťastný, ale věřte mi, pokaždé to stálo hodně úsilí.

Sníte o nějakém místě, kde byste si chtěl zahrát?

Těch je opravdu pořád ještě poměrně dost. Zrovna teď promýšlím jedno, na kterém jsem nikdy nehrál a plánuji to na příští rok. Zatím o tom nemůžu mluvit. Ale už brzy…

Během své kariéry jste se setkal s řadou slavných lidí. Jaké setkání bylo z vašeho pohledu nezapomenutelné?

Měl jsem štěstí na opravdu hodně úžasných setkání, tak je na vaši otázku opět těžké odpovědět. Myslím ale, že nikdy nezapomenu na setkání s papežem Janem Pavlem II. v Lyonu v roce 1986. Byl to skvělý muž. Jakmile vstoupil do místnosti, cítil jsem vřelost, která z něho vyzařovala.

Jak těžké je pro vás dnes, po tolika letech na hudební scéně, vymýšlet vizuální podobu vašich koncertů?

Hodně si dávám záležet i na vizuální stránce a myslím si, že to lidé vnímají. Neřekl bych ale, že to je složité. Spíš je to taková ošidná část, protože nechci, aby lidé měli pocit, že se dívají na televizi nebo něco podobného. Chci, aby se do hudby i do vizuální show zcela ponořili.

Jak tedy bude vypadat váš koncert v Brně?

Koncert bude obsahovat některé z mých nejpopulárnějších skladeb, ale i kousky, které jsem nikdy předtím na pódiu nehrál. Také mám novou scénu a architekturu světel, 3D laser a nová videa.

Dočkáme se též slavné laserové harfy?

Ano, mám úplně nový model a v několika písních ho používám.

Reklama

Související články

Tonya Graves: Pop může oslovit spoustu lidí

Zpěvačka Tonya Graves vydává debutové album I’m The Only Me. "Dosud jsem pop moc nezpívala. Monkey Business, s nimiž zpívám, k němu sice inklinují, ale...

Debbi: Na turné se strašně těším

Pátečním koncertem v Litomyšli začne první turné osmnáctileté zpěvačky Debbi. Upozornila na sebe loni skladbou Touch The Sun, za kterou získala letos Anděla od...

Výběr článků

Načítám