Hlavní obsah

Nová DVD - Tahle země není pro starý, Opravdová kuráž a Prasátko Peppa

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden může patřit tvorbě bratrů Ethana a Joela Coenových: vychází dvojdisk jejich filmů Tahle země není pro starý (dostal čtyři Oscary včetně Nejlepšího filmu) a Opravdová kuráž, osobitý western s vynikajícím hereckým obsazením: Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin a Hailee Steinfeldová. Dále je tu thriller Skrýš s Julianne Mooreovou a pro děti další dobrodružství Prasátky Peppy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Tahle země není pro starý

Uznávaní filmaři Joel a Ethan Coenovi uvádějí svůj nejpoutavější a nejambicióznější film. Když muž objeví místo, na kterém mezi zkrvavenými těly v rozstřílených autech leží několik balíků čistého heroinu a dva milióny dolarů v hotovosti, neodolá pokušení a započne tím zběsilou štvanici na sebe i svoji mladou ženu. Film byl natočen podle novely Cormaca McCarthyho, držitele Pulitzerovy ceny.

Tahle země není pro starý, USA 2007, thriller, 117 minut, režie: Joel a Ethan Coen, hrají: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, Woody Harrelson a další.

Opravdová kuráž

Působivý příběh o pomstě a statečnosti zasazený do nelítostného a nevyzpytatelného prostředí amerického pohraničí, kde je spravedlnost jednoduchá a slitování vzácné.

Čtrnáctiletá Mattie Rossová chce za každou cenu pomstít otcovu krev, kterou pro kousek zlata prolil Tom Chaney. Když Chaney uprchne, požádá tahle čtrnáctiletá dívka o pomoc Roostera Cogburna, jednookého šerifa a alkoholika v jedné osobě, a ostříleného texaského rangera LaBoeufa a společně s nimi pak vyrazí po jeho stopě.

Opravdová kuráž, USA 2010, western, 106 min., režie: Ethan Coen, Joel Coen, hrají: Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin, Barry Pepper, Hailee Steinfeldová a další.

Skrýš

Kariéra doktorky Cary Jessupové  je postavena na odhalování skutečné podstaty rozdvojení osobnosti. V důsledku toho vypovídá u soudu. Výsledkem je mnoho vrahů odsouzených k trestu smrti za zločiny, které pravděpodobně spáchali právě ve schizofrenii.

Vše se děje do doby, kdy ji její otec představí novému pacientu Adamovi. Ten bude testovat její racionální uvažování až do krajních mezí.

Skrýš, USA 2010, thriller, 107 min., režie: Mans Marlind, Björn Stein, hrají: Julianne Mooreová, Jonathan Rhys Meyers, Jeffrey DeMunn a další.

Prasátko Peppa – let balónem

Oblíbený seriál pro předškolní děti, známý z televizních obrazovek, startuje svou další sérii. Peppa je malé roztomilé prasátko v červené sukni. Ráda se baví s přáteli, je zvědavá, má ráda čokoládové zákusky a narozeninové oslavy i výlety, na kterých se něco dobrého jí. Nejvíc ale miluje, když je pořádné bláto. Protože co může být na světě lepší zábava, než je skákání v blátivých kalužích? Na DVD uvidíte příběhy Recyklace, Tatínkova kancelář, Pirátský ostrov, Bazar, Plavání, Mlha, Tomovy narozeniny, Šneci, Sportovní den, Autodílna dědy Buráce, Let balónem, Tomovo nachlazení, Brýle.

Prasátko Peppa, Velká Británie, 65 min., animovaný

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám