Hlavní obsah

Filmové premiéry - Alois Nebel, Kamarád taky rád a Bez dechu

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vstupuje do kin dlouho očekávaný český černobílý komiksový film Alois Nebel, který podle předlohy Jaroslava Rudiše a Jaromíra 99 natočil režisér Tomáš Luňák s Miroslavem Krobotem v titulní roli. Dále čeká na diváky americká komedie na téma „nezávazného sexu bez emocí“ a akční drama Bez dechu s hvězdou Stmívání Taylorem Launtnerem v hlavní roli muže, který pátrá po vlastní totožnosti.

Článek

Alois Nebel

Adaptace kultovního komiksu Alois Nebel přináší temný příběh s atmosférou podobnou filmům jako Sin City nebo Valčík s Bašírem, k jehož realizaci použil režisér Tomáš Luňák unikátní technologii rotoskopie kombinující kreslený a hraný film.

Příběh začíná na podzim roku 1989 na železniční stanici Bílý Potok v Jeseníkách, kde slouží jako výpravčí Alois Nebel, samotář, kterého čas od času přepadne podivná mlha. Nejčastěji se mu v ní zjevuje Dorothe, oběť odsunu Němců z pohraničí po 2. světové válce. Poklidnou atmosféru naruší jednoho dne tajemný Němý, který překročí hranice se sekyrou v ruce, aby se pomstil…

Alois Nebel, ČR 2011, 87 min., Režie: Tomáš Luňák, hrají: Miroslav krobot, Karel Roden, Tereza Voříšková, Leoš Noha a další.

Kamarád taky rád

Jamie, která pracuje jako hledačka nových zaměstnanců, vyzkouší své umění na Dylanovi z Los Angeles a přemluví ho, aby vzal práci v New Yorku. Tam se začnou scházet a pak se rozhodnou pro experiment: Mohou dva kamarádi, kteří se teprve nedávno poznali, nejsou zadaní a pohrdají závazky, ze svého kamarádství vytěžit ještě o něco víc? Rozšíří-li své přátelství o příležitostný, zcela nezávazný sex „bez emocí“, dokážou se vyhnout všem úskalím, která se nutně objevují, pokud někdo začne být víc než pouhý kamarád?

Kamarád taky rád, USA 2011, komedie, 109 min. Režie: Will Gluck, hrají: Justin Timberlake, Mila Kunisová, Patricia Clarksonová, Woody Harrelson a další

Bez dechu

Mladý Nathan Harper má již od dětství čas od času neodbytný pocit, že je někým jiným, než za koho ho vydává jeho rodina. Jednoho dne objeví svoji fotografii na webové stránce s pohřešovanými dětmi a záhy zjišťuje, že jeho „dosavadní“ otec a matka nejsou jeho skutečnými rodiči. Při hledání vlastní identity se mu však připletou do cesty vládní agenti a začíná ho pronásledovat policie. Z pronásledování se pak stává divoká a nebezpečná hra o Nathanův život, ve které při něm stojí jeho sousedka Karen. V hlavní roli uvidíme hvězdu série Stmívání Taylora Launtnera.

Bez dechu, USA 2011, akční drama, 100 min. Režie: John Singleton Hrají: Taylor Lautner, Lily Collinsová, Sigourney Weaverová, Alfred Molina a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám