Hlavní obsah

Dirigent Jiří Kout získal Dvořákovu cenu

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již potřetí byla udělena Cena Antonína Dvořáka, kterou vyhlašuje Akademie klasické hudby v souvislosti s festivalem Dvořákova Praha. V rezidenci pražského primátora ji převzal ve středu v podvečer dirigent Jiří Kout z rukou náměstka primátora Ivana Kabického.

Foto: Doležal Michal, ČTK

Šéf Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK Jiří Kout převzal 7. září v Praze Cenu Antonína Dvořáka pro rok 2011.

Článek

Přítomni byli i Vladimír Darjanin, intendant festivalu Dvořákova Praha, a Karel Komárek z finanční skupiny KKCG, která je generálním partnerem festivalu.

Jiří Kout (74) je šéfdirigentem Symfonického orchestru hl. města Prahy FOK, kde působí od roku 2006. Předtím působil v Plzni, Praze a v exilu hlavně v operních divadlech v Německu a ve Švýcarsku.

Foto: Archiv, Právo

Jiří Kout

Po roce 1989 se ze svého švýcarského domova v St. Gallen často vrací do České republiky. Je vynikajícím interpretem české klasiky a děl Richarda Wagnera a Richarda Strausse.

Kout je třetím nositelem ceny Antonína Dvořáka, před ním ji získali houslista Josef Suk (2009) a klavírista Ivan Moravec (2010).

Reklama

Související témata:

Související články

Česká filharmonie zahájí Dvořákovu Prahu

Čtvrteční výročí 170 let od narození Antonína Dvořáka je i zahajovacím dnem 4. ročníku hudebního festivalu Dvořákova Praha. Ten je proti minulým rokům posunut...

Výběr článků

Načítám