Hlavní obsah

V ostravském klubu Parník začal desátý ročník soutěže Boom Cup

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jubilejní desátý ročník klubové soutěže kapel Boom Cup, jedné z největších vyhledávacích soutěží svého druhu, začal v úterý večer v Ostravě. Soutěž se devět let odehrávala v již zaniklých klubech Boomerang a Templ ve Stodolní ulici. Nyní zakotvila v prestižním klubu Parník, který letos slaví 15. výročí svého vzniku.

Foto: Aleš Honus, Právo

Mladá českotěšínská skupina Amorfia

Článek

„Kromě nového důstojného koncertního prostředí získal Boom Cup i nové webové stránky. Na adrese www.boomcup.cz se zájemci dozví vše podstatné o průběhu jednotlivých koncertů a o vývoji soutěže,“ tvrdí pořadatel soutěže, ostravský hudebník a pedagog Igor Vašut.

Hudební fanoušci mají možnost každé úterý od 19 hodin sledovat na webových stránkách soutěže živý audio stream z jednotlivých koncertů. „Na stránkách přibyly sekce fotogalerie, diskuse a také audio a video, kde zájemci uvidí i ukázky soutěžních koncertních setů každé zúčastněné kapely,“ řekl Vašut.

Až do konce roku budou v Parníku každé úterý probíhat základní kola. Nejúspěšnější kapely postoupí do dvou semifinále, které se stejně jako velké finále uskuteční v průběhu ledna.

Už první základní kolo ukázalo, že odborná porota ani diváci, kteří mohou také svým internetovým hlasováním v průběhu týdne ovlivnit výsledky, to nebudou mít jednoduché. Úroveň všech zúčastněných kapel byla velmi dobrá. Asi největším překvapením prvního kola byl strhující set mladičké českotěšínské kapely Amorphia, která hraje hudbu inspirovanou odkazem zlaté éry psychedelického hardrocku a evokující zejména zvuk amerických The Doors. Vysoce nadprůměrný byl i koncert pražské Esence, která má již za sebou úspěchy v jiných talentových soutěžích.

Hlavní cenou pro vítěze letošního ročníku bude opět účast na festivalu Colours of Ostrava a pronájem nahrávacího studia v Českém rozhlasu Ostrava a také věcné ceny od sponzorů. Druhá vítězná kapela si bude moci zahrát na festivalu Štěrkovna Open Music.

Reklama

Výběr článků

Načítám