Hlavní obsah

Chystá se internetový MusicJet

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební projekt MusicJet, jehož prostřednictvím si bude možné přehrát tisíce skladeb od různých interpretů, by měl začít fungovat na začátku září. Přestože hudební vydavatelství, která za ním stojí, přesné informace tají a chystají se ke spuštění serveru svolat tiskovou konferenci, je zřejmé, že s jeho startem nebudou otálet.

Foto: Novinky

Japonský mp3 přehrávač. Ilustrační foto

Článek

Na trh se chystají i další dva podobné projekty: česká verze iTunes a ClickMusic, za kterým stojí skupina lidí kolem producenta Michala Pekárka. MusicJet bude zahrnovat nabídku digitální hudby od nadnárodních vydavatelství i českých gramofirem. Podle informace deníku E15 si lidé jednotlivé písně z katalogové nabídky vydavatelů nebudou moci stáhnout.

Budou dostupné pouze jako takzvaný streaming a přehrát si je tak budou moci jen předplatitelé na počítači nebo mobilním telefonu. Výše ani šíře předplatného dosud nebyla určena, ovšem lze předpokládat, že se jeho nejlevnější verze se bude pohybovat kolem sto korun za měsíc.

Podle zástupců českého vydavatelského průmyslu by se projekt měl stát předělem na trhu s hudbou. Ve světě funguje podobně švédská služba Spotify, jež nabízí streaming hudby od velkých firem. Nejlevnější předplatné je pět dolarů, tedy přibližně 85 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám