Hlavní obsah

Na smrti Winehousové se přiživují politici i pouliční zloději

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozruch kolem zpěvačky Amy Winehousové neutichá ani týdny po její předčasné smrti. Podle serverů NME a BBC lidé rozkrádají pouliční cedule kolem jejího domu a jedna švýcarská politická strana ukradla její fotku, aby propagovala svou protidrogovou kampaň a tím i sama sebe.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Zpěvačka Amy Winehousová

Článek

Mladí příslušníci strany SVP použili foto Amy Winehousové na digitální plakát pro svou internetovou kampaň, která ukazuje zpěvačku pod vlivem drog a obsahuje i nápis Ne dekriminalizaci drog.

Podle švýcarských novin byl obrázek ostře kritizován hudebními fanoušky jako nechutný, ale strana se prý nehodlá omlouvat a ještě zvažuje, jestli ho bude tisknout i na papír. Stejná strana už na sebe upozornila kontroverzní kampaní proti imigrantům a minaretům, v médiích se proslavil obrázek s černou ovcí, kterou vykopávali ze Švýcarska.

Vraťte cedule, nikomu se nic nestane...

Londýnští zloději se zase zaměřili na pouliční cedule popsané vzkazy fanoušků. Radní dokonce vyzývají chmatáky, aby je vrátili se slibem, že nikdo nebude potrestán.

Zmizely začátkem srpna a další cedule kolem bydliště Amy Winehousové byly radnicí schovány, aby je také někdo neukradl.

"Nezajímá nás, kdo to ukradl, a nebudeme nic vyšetřovat, když je vrátí. Mohou je vrátit na jakékoliv policejní stanici v Camdenu a nikdo se nebude na nic ptát," prosí o vrácení zástupkyně místního starosty.

Reklama

Výběr článků

Načítám