Hlavní obsah

Morbid Angel se zaměřili na šílenství

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z hlavních hvězd festivalu Brutal Assault jsou američtí Morbid Angel, kteří vystoupí v Josefově hned první den festivalu, ve čtvrtek 11. srpna. Na konci osmdesátých let stáli u kolébky death metalu a letos se po delší pauze přihlásili s novým albem Illua divinum insanus. Na otázky Novinek odpovídal zpěvák a baskytarista David Alexander Vincent, který se do skupiny vrátil v roce 2004.

Článek

Budete hrát především skladby ze svého nového alba?

Víte, čím více máte alb, tím obtížněji se sestavuje koncertní repertoár. Máme hodinu nebo hodinu a půl a tolik nahrávek na výběr. Ještě pracujeme na seznamu vybraných skladeb, nevíme přesně, co budeme hrát, ale snažíme se mít výběr vyvážený. Udělali jsme i bláznivé věci a máme bláznivé způsoby, jak je hrát.

Jaké to je natočit album po tak dlouhé době?

Byla to dlouhá doba a nějaký čas taky zabrala práce na desce, ale jsem spokojen s tím, jak dopadlo. Jsem hrdý na příspěvky všech, i noví členové, bubeník Tim a kytarista Destructhor, odvedli opravdu hvězdnou práci. Jsem hrdý, že můžu pracovat s těmito skvělými hráči.

Jak se hledalo téma pro album?

Vyplynulo to velmi přirozeně. Chtěl jsem experimentovat s odlišnými jazyky, udělat něco, co jsem dříve neudělal, protože to mě udržuje svěžího. Už jsme měli hotovou nějakou avantgardnější hudbu, a já jsem chtěl přispět k tomu, aby byla ještě působivější.

Vyvolali jsme i zájem lidí, kteří nutně neposlouchají extrémní hudbu. Zaujala i moje přátele, kteří se se mnou nestýkají kvůli tomu, že jsem v kapele. I lidé, kteří mají rádi odlišné styly hudby, říkali: Nikdy jsme tohle neposlouchali, ale je to fakt dobrý.

Morbid Angel vždycky hledali něco nového, dříve se inspirovali i sumerskou mytologií.

Vše je o příběhu a příběh pořád pokračuje. Věnuji se tématu šílenství, které se pořád obměňuje. Poselství je stále stejné, ale je to podané různými způsoby, jsou tu různé způsoby, jak se o tom mluví, různé způsoby, jak dát vytvořit příběh

Máte novou desku. Uvažujete, že natočíte další?

Tuhle jsme právě dokončili, takže... No ale moje kreativita němá hranic, plánuju hodně věcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám