Hlavní obsah

Japonský komiks manga i filmové anime se představí na pražském Chodově

Právo, TOP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Jižním Městě se pošesté sejdou příznivci japonského komiksu manga a kreslené filmové tvorby anime. Čtyřdenní festival s názvem ADVIK 2011 začíná ve čtvrtek 28. července a končí v neděli v Kulturním centru Zahrada.

Foto: Profimedia.cz

Návštěvníci si budou moci zkrátit chvíli u počítačové hry nebo videohry jako například Guitar Hero, která napodobuje hraní na kytaru.

Článek

Festival nezůstane pouze u promítání a veřejných čtení komiksů. Návštěvníci si budou moci zkrátit chvíli u počítačové hry nebo videohry jako například Guitar Hero, která napodobuje hraní na kytaru. Organizovat se budou taky nejrůznější soutěže. Síly se budou měřit v karaoke, kreslení nebo tanci na tanečním simulátoru. Zápolit budou na festivalu i amatérské švadleny a krejčí o nejlepší kostým svých kreslených hrdinů. Lístek na den stojí 200 korun, na celý festival pak 450 Kč.

Jednodenní festival Matsuri

Ochuzeni nebudou ani zájemci o hlubší poznání Evropanům nepříliš známého světa. V pátek vedle ADVIK proběhne pod širým nebem v areálu KC jednodenní festival Matsuri, kde se budou odehrávat přednášky, ukázky bojových umění a ochutnávky japonské kuchyně. Sem bude navíc vstup zdarma.

„V souvislosti s nedávnou ničivou vlnou tsunami, která Japonsko zasáhla, jsme připravili také charitativní akci Tisíc jeřábů pro Japonsko. Zájemci budou moci přispět menší částkou na speciální fond a zároveň si složit papírové origami,“ sdělil organizátor festivalu Robert Žittňan.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám