Hlavní obsah

Kozí mejdan se znovu uskuteční v Milkovicích u Jičína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kozí mejdan se opět koná v Milkovicích u Jičína po roční přestávce. Od 12. do 15. srpna na akci věnované kozám a svobodomyslnému způsobu života je pro návštěvníky připravena řada hudebních skupin. Informoval o tom organizátor akce Stanislav Penc.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Kromě různých vystoupení si mohli návštěvníci vyzkoušet také techniky dojení koz či soutěžit v sekání trávy.

Článek

"Po roční přestávce volně navazujeme na tradici Kozích mejdanů, letošní akce však bude pouze víkendová," řekl Penc. Kozí mejdany se konaly jako osmidenní akce, na které se na rozdíl od jiných festivalů neplatilo vstupné, neexistoval žádný dopředu známý program, areál nehlídala ochranka a bylo možné přijet s vlastními zvířaty. Kromě různých vystoupení si mohli návštěvníci vyzkoušet také techniky dojení koz či soutěžit v sekání trávy.

Na letošní Kozí mejdan se podle Pence přihlásilo osm desítek hudebních skupin, pro které budou připravena dvě pódia. "Na návštěvníky mejdanu také čekají divadelní vystoupení, autorská čtení i různé diskuse," řekl Penc. Vystoupí kapely Špinavé nádobí, Hrozně, Meteleska a další.

Více informací o akci i Pencových aktivitách je možné najít na www.kozy.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřela Linda Christianová, první Bond girl

Herečka Linda Christianová, hvězda 40. let minulého století, zemřela v pátek na rakovinu. Dožila se 87 let. Je známá jako první filmová dívka Jamese Bonda a na...

Výběr článků

Načítám