Hlavní obsah

Paramore: Píseň Monster pro Transformers 3 napsána nebyla

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarista americké skupiny Paramore Taylor York poskytl Právu rozhovor před koncertem své formace na festivalu Rock for People v Hradci Králové. Paramore tam zahájili své první evropské turné v nové sestavě.

Článek

Vaše kapela pochází z města Franklin ve státě Tennessee. Vznikla tam i jiná podobně slavná kapela?

Já sám jsem z Nashvillu, ale ostatní jsou opravdu z Franklinu. Není tam zrovna moc rockových kapel. Zato je tam na každém kroku country a křesťanská hudba. Najde se tam ledacos, ale rocku moc ne.

Proč tedy Paramore nehrají country?

To by byla legrace. Naštěstí jsme vyrostli v menšině, která poslouchala rock. A podařilo se nám to realizovat ve velkém.

Čím to podle vás je, že se vám podařilo tak prosadit?

Nevím, z nějakého důvodu se lidé s naší hudbou ztotožňují a baví je texty, které píše naše zpěvačka Hayley Williamsová. Někdy je to vlastně docela jednoduché. Jde o to nezpronevěřit se tomu, co jsme už udělali. Měli jsme navíc štěstí na správné lidi a byli jsme ve správný čas na správném místě. A řekl bych, že asi máme i boží přízeň.

Když minulý rok kapelu opustili zakládající členové, bratři Farroovi, pomýšleli jste na konec existence?

Bylo to děsivé, protože jsme ztratili dva opravdu důležité členy. Ale mám pocit, že o konci jsme nikdy nepřemýšleli. Věděli jsme jen, že to bude těžké a úplně jiné.

Nyní Paramore tvoříte tři. Zůstane to tak?

Je to v plánu. Zažili jsme tolik změn, včetně mého příchodu do kapely, že se chceme ustálit. Soustředíme se na tuhle sestavu. Koneckonců, je to teď skvělé.

Jak vaší fanouškové na aktuální sestavu reagují?

Jsou úžasní! Zdá se, že máme úplně nejlepší základnu fanoušků na celém světě. Sice pro ně byla rána, když Zac s Joshem odešli, ale prokázali nám úžasnou podporu. Jsme jim za to vděční.

Den před vystoupením na Rock for People jste navštívili Prahu. Jak se vám líbila?

Je to nádherné město. Viděli jsme hrad, katedrálu svatého Víta a okolí. Je pravda, že jsme byli děsně utahaní z letu. Město nás ale okamžitě okouzlilo.

Vaše píseň Monsters je součástí soundtracku k filmu Transformers. Byla napsána přímo pro film?

To sice ne, ale docela se to hodilo. Ta písnička je o nestvůrách, stejně jako film, takže se nám to zdálo příhodné. Ještě jsem ho neviděl. Doženu to asi, až se vrátíme po turné domů.

Pracujete už na nových písních?

Ano, píšeme a skládáme. Jsme v začátcích přípravy nové desky. Nevíme ještě, kdy budeme nahrávat, ale vrhneme se na to hned, jak budeme mít dostatek písniček.

Reklama

Související témata:

Související články

Karlovarský filmový festival začal balit

Po deseti dnech se začal v neděli 10. července karlovarský filmový festival balit. Vestibul hotelu Thermal v neděli odpoledne připomínal spíše velké skladiště...

Výběr článků

Načítám