Hlavní obsah

Karlovarský filmový festival začal balit

Právo, Rudolf Voleman

Po deseti dnech se začal v neděli 10. července karlovarský filmový festival balit. Vestibul hotelu Thermal v neděli odpoledne připomínal spíše velké skladiště s nábytkem. Z prostranství před hotelem začaly mizet občerstvovací stánky.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Karlovarský festival začal v neděli v Thermalu balit.

Článek

„Festival bychom měli mít sbalený ve středu, nejpozději ve čtvrtek,“ uvedl šéf produkce karlovarského festivalu Petr Lintimer. „Na stěhování bude nyní pracovat zhruba dvě stě lidí,“ dodal. „Nejdříve musíme rozebrat veškerou techniku a nakonec se pustíme na banery umístěné v korytě řeky Teplé,“ pokračoval očividně desetidenním filmovým maratónem znavený Lintimer. „Potom se musím nejdříve trochu vyspat, ale pak se hned začnu těšit na další ročník festivalu,“ konstatoval.

V neděli odpoledne organizátoři nejdříve stěhovali z Thermalu zařízení ze všech svých dočasných festivalových kanceláří. Osiřelé pokladny již zůstaly bez počítačů. Francouzští dělníci rozmontovávali vstup do nafukovacího kina Espace Dorleans. Červený koberec, po kterém letos kráčela mimo jiné Judi Denchová nebo John Turturro, ještě ležel na svém místě před Thermalem, čehož využívali odjíždějící filmoví fanoušci k poslednímu focení. Technici nad nimi odmontovávali reproduktory ozvučení. Občerstvovací stánky v okolí Thermalu byly vyprázdněné, protože grily a chladničky jejich majitelé už odvezli.

„Prodali jsme tady tunu klobás, tunu halušek a také určitě tunu steaků,“ vypočítávala vedoucí občerstvení před Thermalem Kateřina Javorská. „Největší zájem byl asi o nudle a také kuřecí špízy,“ doplnila. Konec festivalu byl vidět i dál od Thermalu. Most před poštou už byl zcela průchodný, protože tamní stánky byly už rozebrány a odvezeny do skladů. Auta v neděli ještě sice parkovala, kde to mimo období festivalu městští strážníci netolerují, ale i to v pondělí skončí.

Organizace festivalu proběhla na jedničku

Karlovarský primátor letošní ročník přehlídky filmů hodnotí velmi dobře. „Z pohledu diváka byla organizace festivalu letos opravdu výborná,“ uvedl a pokračoval: „Co se týká spolupráce organizátorů s městem, tak jsme nedostali žádnou připomínku,“ doplnil.

Kulhánek stihl na festivalu zhlédnout celkem dvanáct filmů. „Šest z nich bylo opravdu dobrých. V patnáctileté historii, kdy filmový festival aktivně navštěvuji, to považuji za úspěch, aby byla celá polovina filmů na takové vysoké úrovni,“ komentoval. Kulhánek přitom ví, o čem mluví, protože film je jeho koníčkem. Mimo jiné je totiž spoluorganizátorem karlovarského filmového klubu.

Primátor si rovněž pochvaloval rekonstrukci a zapojení letního kina do programu festivalu. „Ukázalo se, že letní kino je životaschopné,“ uvedl. „Důkazem je i to, že na závěrečný film v sobotu v noci přišlo dva tisíce diváků,“ uzavřel Kulhánek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám