Hlavní obsah

I přes chlad a déšť je na Rock for People 25 tisíc lidí

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Rock for People pokračuje. Počet přítomných diváků v neděli vzrostl k pětadvaceti tisícům, což je vzhledem k deštivému počasí a značnému chladu znamenité číslo. Podle předpovědi by se navíc mělo v dalších dnech mírně vyčasit, a tak je pravděpodobné, že se čísla o počtu přítomných ještě změní.

Článek

Do Festival Parku v Hradci Králové se v neděli odpoledne začaly sjíždět první zahraniční hvězdy. Žádná z nich není ubytovaná přímo v místě konání, všechny dorážejí z Prahy, kde mají základnu. Jen John Butler z australského John Butler Tria se dozvěděl od přátel, že Rock for People je skvělý festival, a tak se na něj vypravil jako divák již dnes, byť jeho vystoupení je na programu v pondělí.

První hvězdy zvenku

Koncert má za sebou anglická vokalistka Kate Nash. Popová písničkářka dokázala, že naživo její skladby přicházejí o nažehlenou vizáž a jsou syrové a provokativnější. Její vystoupení se dočkalo dobrého ohlasu, fanoušci odměnili zpěvačku nadšenými reakcemi a rádi se s její tvorbou tímto způsobem seznámili blíže.

Sum 41 přiznali, že si k České republice loni během pobytu v Praze našli cestu, tudíž pro ně bylo vystoupení na Rock for People očekávané a příjemné. Bylo také strhující, protože to je téhle partě vlastní. Publikum navíc jejich písničky znalo a často se k nim ve zpěvech přidávalo.

Z tuzemských kapel byli chvalitební jak rockpopoví UDG, kteří přehráli své nejpovedenější skladby, tak Chinaski, jež udělali totéž.

Rock for People potrvá do úterní noci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám