Hlavní obsah

The Hives: Co se týká koncertů, průšvih se stal naším druhým jménem

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédští The Hives zahrají ve čtvrtek na Prague City Festivalu. "Zdá se, že když přijde na živé hraní, je průšvih naším druhým jménem. Ale není to právě to, co všichni milujeme? Konkrétní nebudu. Třeba se něco stane v Praze," řekl v rozhovoru pro právo bubeník Chris Dangerous.

Foto: Archiv, Právo

The Hives budou jednou z hlavních hvězd dnešního Prague City Festivalu na pražském Výstavišti. Bubeník Chris Dangerous je druhý zprava.

Článek

Vaše poslední The Black And White Album vyšlo v roce 2007. Proč jste od té doby nic nevydali?

Víte, nahrát album nám vždy trvá dlouhou dobu a ještě delší dobu trvá následující turné. Od vydání posledního alba jsme udělali zhruba tři kolečka kolem zeměkoule. Ani po skončení celého turné jsme neseděli doma se založenýma rukama. Skoro hned jsme začali pracovat na novém albu, nicméně jak už jsem řekl, práce na něm nám zabere opravdu hodně času.

Kdy ho tedy můžeme očekávat a jak bude znít?

Pracujeme na něm každý den. Nevím zatím přesně, kdy se dostane do prodeje, ale můžu vám prozradit, že se na něm tentokrát objeví záchvěvy stařičkého glam rocku.

Které ze svých alb považujete za nejlepší?

Poslední The Black And White Album, protože nikdy není žádný důvod, abyste udělali horší desku, než byla ta předchozí. V opačném případě můžete rozpustit kapelu.

V červenci 2007 jste vystoupili na festivalu Rock for People. Co si z něho pamatujete?

Že jsme si to náramně užili a také bláznivé lidi, kteří milovali každou sekundu, kterou jsme jim na pódiu připravili. Byl to skvělý koncert.

V roce 2006 jste nahráli s Timbalandem písničku Throw It On Me. Jaká ta spolupráce byla?

Byla to legrace a dopadlo to celkem dobře. Později jsme se ještě setkali a nahráli něco dalšího, ale nic z toho se k lidem ještě nedostalo. Třeba to někdy vyjde.

The Hives jsou proslulí svými kousky během koncertu. Udělali jste někdy nějaký průšvih?

Zdá se, že když přijde na živé hraní, je průšvih naším druhým jménem. Ale není to právě to, co všichni milujeme? Konkrétní nebudu. Třeba se něco stane v Praze.

Co tam zahrajete?

Punk rock.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám