Hlavní obsah

Husa nabízí Čapka na provázku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Brněnské Divadlo Husa na provázku přijíždí do Prahy s čapkovskými inscenacemi. Kromě Hordubala nabídne naprostou novinku Trapná muka. Inscenace vycházejí z Čapkových povídek je druhou částí trilogie Čapek na Provázku.

Článek

Hordubal, uvedený ve čtvrtek, stojí na výkonu Vladimíra Hausera, který za něj byl nominován na cenu Alfréda Radoka. Trapná muka, uvedená v pátek a v sobotu režíroval Jan Mikulášek, jehož inscenace patří k nejosobitějším na české scéně.

Přehlídku v úterý a ve středu zahájí zdařilá dramatizace legendárního románu Michaila Bulgakova Mistr a Markétka v režii Vladimíra Morávka. [celá zpráva]

Neděle pak patří celodennímu Cirkusu Havel. Zahájí ji netradiční čtení hry Pavla Kohouta Six, jehož se zúčastní všichni dosud žijící postavy hry – Václav Havel, Ivan Klíma, Alexandr Kliment, Pavel Kohout, Ludvík Vaculík. Jen Karla Kosíka nahradil Jiří Gruša.

Pak bude uvedena pohádka Václava Havla Pižďuchové. Večer uzavře hra Prase. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám