Hlavní obsah

Nová CD - Britney Spearsová, W. Nelson & W. Marsalis i Within Temptation

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jménem tohoto týdne je někdejší popová princezna Britney Spearsová, z dalších novinek jmenujme například společný projekt Willie Nelsona a Wyntona Marsalise Celebrating The Genius of Ray Charles, nebo The Unforgiving Within Temptation.

Článek

Britney Spearsová: Femme Fatale

Britney Spearsová na svém sedmém studiovém albu Femme Fatale pracovala poslední dva roky. Skladba Hold It Against Me vzniklá v době prvních příprav alba se stala prvním singlem. K písni vznikl v videoklip švédského režiséra Jonase Åkerlunda, který mimo jiné natočil i Madonnin Ray Of Light.

Výkonnými producenty alba jsou slavní Max Martin (P!nk, Backstreet Boys, Katy Perry) a Dr. Luke (Avril Lavigne, Kelly Clarkson, Miley Cyrus, Ke$ha). Dodejme ještě, že album si můžete pořídit ve standardní verzi na CD a v limitované exkluzivní CD edici digipack s 20ti stránkovým bookletem.

Sony Music

Willie Nelson & Wynton Marsalis: Celebrating The Genius of Ray Charles

Dvě legendy se sešly, aby oslavily tvorbu třetí legendy. Countryový bard Willie Nelson a jazzový umělec Wynton Marasalis přizvali ještě nadějnou umělkyni mladé generace Norah Jonesovou, aby společně nahráli desku, kterou chtějí vzdát hold hudbě Raye Charlese, konkrétně pozdní tvorbě kultovní hvězdy soulu, r, jazzu a popu. Nebudou chybět skladby jako Here We Go Again, Hit The Road Jack ani Unchain My Heart.

EMI Virgin

Face Of The Bass

Kontrabasista Jaromír Honzák založil před pěti lety projekt Face Of The Bass, jehož tvorba kombinuje jazz s vlivy taneční hudby, elektroniky a akustického drum & bass.

Nyní přichází s eponymním debutovým albem složeným ze sedmi autorských skladeb a dvou působivých cover verzí. Současnou sestavu na albu doplňuje zakládající, dnes již bývalá členka kapely, Beata Hlavenková.

Panther

Within Temptation: The Unforgiving

Within Temptation, mistři elegance, melodramatu a symfonické majestátnosti, jsou jednou z nejvýraznějších a nejcharismatičtějších skupin metalové scény poslední doby.

Jejich zcela nové album The Unforgiving značí radikální změnu jak v hudebním směřování, tak v obraznosti. Oslnivý hard rock, zářící popové melodie, aranže ostré jako břitva a silné atmosféry. The Unforgiving je jiná než jakákoli předchozí deska Within Temptation. Každá ze dvanácti skladeb na něm obsahuje melodii, kterou si ihned zapamatujete, a zároveň je v nich naprostá rozmanitost a všestrannost.

Sony Music

Jaryn Janek: Ty lidi

Basista Jaryn Janek připravil sólové album Ty lidi, které se pohybuje na pomezí žánrů a přináší jedenáct skladeb s řadou význačných hostů a interpretů. Na nahrávce tak uslyšíte zpívat Lenku Dusilovou, Dorotu Barovou, Janu Šteflíčkovou, Martinu Fišerovou a řadu dalších zpěváků či hudebníků.

Jaryn Janek se pohybuje na hudební scéně řadu let a jeho první výraznější úspěchy se pojí s kapelou Eleisond, dále hrál Krucipüsku či Benediktě. „S trochou nadsázky bych si troufnul tvrdit, že je to možná to nejrockovější album, o které jsem se kdy otřel. Záleží, co pro koho to slovo znamená. Pro mne asi nejvíce svobodu,“ podotkl Janek k albu.

Indies Scope

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám