Hlavní obsah

Snímek Czech Made Man se objeví na Dnech evropského filmu

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předpremiéra filmu Tomáše Řehořka Czech Made Man a nová komedie slavného německého režiséra Toma Tykwera nazvaná 3 jsou očekávanými událostmi Dnů evropského filmu, jejichž 18. ročník se uskuteční od 14. do 21. dubna v pražských kinech Světozor a Lucerna. Poté se přesune do Brna a nabídne kolem 40 filmů z více než 25 evropských zemí.

Článek

Tykwerovo komediální milostné drama o atypickém milostném trojúhelníku ze současného Berlína uvedou na slavnostním zahájení hlavní představitelé, rakouská herečka Sophie Roisová a německý herec Devid Striesow.

Černá komedie Czech Made Man se bude hrát na zakončení a nabídne neobvyklý pohled na uplynulých dvacet let české svobody v otevřené Evropě. Hlavní roli multimilionáře, který se ke svému majetku dostal velmi svéráznou cestou „selfmademana“, hraje Jan Budař, kterého diváci uvidí ještě ve španělském filmu Žena bez piana, kde si zahrál polského dělníka.

Kromě Prahy a Brna mohou diváci vidět část filmů ve festivalových ozvěnách v Boskovicích, Jablonci nad Nisou, Olomouci, Uherském Hradišti a ve Veselí nad Moravou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám