Hlavní obsah

Tvůrci South Parku ovládli Broadway s ulítlým muzikálem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autoři pro mnohé kultovního seriálu South Park uvedli na Broadwayi muzikál. Jmenuje se The Book of Mormon a samozřejmě nejde o běžný komerční muzikál romantického typu. Recenze přímo překypují nadšením z jeho ulítlého humoru.

Článek

Magazín Hollywood Reporter už teď předpovídá, že mormonský muzikál zaboduje na cenách Tony. Nešťastný Spider Man, který měl několikanásobně vyšší rozpočet, se zatím dokázal zesměšnit v očích kritiky i veřejnosti nízkou kvalitou a neustálými problémy se zraněnými herci. Z předpokládaného hitu sezóny se stává špatný vtip.

První recenze na The Book of Mormon v americkém tisku nešetří chválou. Muzikál zřejmě vůbec nebude potřebovat reklamní kampaň, protože novináři ji udělají zadarmo. Slavný americký televizní moderátor a komik Jon Stewart prý nadšením nenacházel slov, když satiru poprvé uviděl.

Show by mohla revolučně uspět nejen komerčně, ale i v jiném smyslu. Pouze tvůrci South Parku totiž dokážou na muzikál přitáhnout cílovou skupinu, která by jinak o tento žánr ani nezavadila - mladé heterosexuální muže. Ti tráví většinu času na internetu a jestliže si fanoušci brutálního humoru začnou posílat odkazy, stane se The Book of Mormon hitem sezóny. Hollywood Reporter v souvislosti s tím upozorňuje na významný fakt, že muzikál má na Facebooku už teď víc přátel, než jakákoliv jiná broadwayská show.

Reklama

Výběr článků

Načítám