Hlavní obsah

Operní hvězdy i jazz se představí v Českém Krumlově

Právo, vla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Podrobný program letošního jubilejního ročníku hudebního festivalu v Českém Krumlově představili Praze organizátoři v čele se zakladatelem a ředitelem festivalu Jaromírem Boháčem. Dvacátý ročník nejatraktivnější letní přehlídky u nás ve dnech 15. 7. až 20. 8. uvede dvacet koncertů a operních představení s mezinárodními hvězdami.

Foto: Profimedia.cz

José Cura bude hvězdou pěti představení Leoncavallových Komediantů před otáčivým hledištěm.

Článek

Pozornosti jistě neuniknou hlavně tři operní tenoristé – Ramón Vargas, Plácido Domingo a José Cura. „První dva budou mít galavečery árií s orchestrem pod širým nebem, Cura bude hvězdou pěti představení Leoncavallových Komediantů před otáčivým hledištěm,“ řekl Boháč. Na hlavní hvězdy festivalu se již prodávají lístky, na ostatní koncerty začal předprodej ve středu.

Kromě tradičního muzikálového večera z Broadwaye přinese opět festival i jazzovou hvězdu – kubánského trumpetistu Artura Sandovala (6. srpna v Pivovarnické zahradě). Houslista Václav Hudeček zahraje na festivalu se svými slavnými žáky z kurzů v Luhačovicích.

„Přijedou již dnes známí interpreti Josef Špaček a Jan Mráček,“ slíbil Hudeček, který si s nimi zahraje koncerty pro dvoje i troje sólové housle. Dále na festivalu zahrají mj. Mischa Maisky, Pavel Steidl a Ivan Ženatý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám