Hlavní obsah

Václav Havel v Lucerně uvedl premiéru svého filmu Odcházení

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatik, bývalý prezident a nyní i filmový režisér Václav Havel uvedl v úterý večer v pražském kině Lucerna slavnostní premiéru svého prvního filmu Odcházení. Natočil ho podle vlastní stejnojmenné divadelní hry.

Článek

"Udělal jsem to, jak jsem myslel, že se to udělat má," řekl Havel před zahájením, na které ho doprovodili další tvůrci a herci filmu v čele s jeho manželkou Dagmar, která hraje hlavní ženskou roli a která touto premiérou oslavila úterní narozeniny.

Foto: Milan Malíček, Právo

Václav Havel a představitelé hlavních rolí v jeho filmu Odcházení Dagmar Havlová a Josef Abrhám. Zcela vpravo Tatiana Vilhelmová.

Na pódium přišel i představitel hlavní role Josef Abrhám, herci Jaroslav Dušek, Jan Budař, Jiří Macháček, Oldřich Kaiser, Eva Holubová, Vlasta Chramostová, Tatiana Vilhelmová a další.

Foto: Milan Malíček, Právo

Václav Havel na premiéře svého filmu Odcházení v pražské Lucerně

Foto: Milan Malíček, Právo

Herci se svým režisérem na premiéře Odcházení

"Děkuji, že jste přišli, děkuji za vlídné přijetí, ujišťuji vás, že moje zakopnutí (při příchodu na pódium – pozn. red.) bylo skutečné a nikoliv hrané," oslovil Havel publikum, které ho odměnilo dlouhými ovacemi vestoje.

Havel pak své krátké vystoupení uzavřel slovy Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám