Hlavní obsah

Muzikál U2 už je k smíchu. Režisérka prchá, premiéru šestkrát odložili

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Julie Taymorová podle informací BBC odchází z pozice režisérky obří muzikálové produkce Spider-Man, za kterou stojí Bono a The Edge ze skupiny U2. Premiéra byla pošesté odložena.

Článek

Zatím není jasné, kým bude Taymorová nahrazena, ale počítá se s výraznými škrty a přepisováním, takže vlastně vzniká nové představení. Producenti tvrdí, že odchází, protože má mnoho závazků a nemůže pracovat 24 hodin denně. Premiéra se odkládá na léto.

Autor příběhu Spider-Mana Roberto Aguirre-Sacasa, režisér Phil McKinley, konzultant Paul Bogaev a zvukový odborník Peter Hylenski byli nově najati, aby muzikál přepracovali. Neuvěřitelně drahé představení (cca 65 miliónů dolarů) obsahující hudbu z dílny U2 tak bude ještě dražší.

Ovace vestoje, nebo trapas?

Bono a The Edge také oznámili, že napsali pár nových písniček a uvedli, že je to dlouhá jízda a ovace vestoje na předpremiéře potvrdily jejich absolutní důvěru v projekt.

O ovacích vestoje mluví autoři, ale rozhodně ne američtí novináři, kteří se shodují, že hra je velmi špatná.

"Spider-Man je nejdražší muzikál, který kdy zavítal na Broadway, a může se zařadit i mezi nejhorší," napsal třeba list New York Times. Washington Post ho označil za otravný, moc křiklavý a zmatený a Hollywood Reporter přímo za pitomost.

"Podle toho, co jsem v sobotu viděl, je Spider-Man tak žalostně nefunkční v každém ohledu, že už to nepůjde spravit," domnívá se kritik Ben Brantley.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám