Hlavní obsah

Nová DVD - The Social Network, Román pro muže i Zase ona!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na DVD se můžete podívat na letošního žhavého osarového kandidáta – drama Davida Finchera The Social Network, českou komedii Román pro muže nebo romantickou komedii Zase ona!

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

The Social Network

Ve filmu The Social Network režisér David Fincher a scenárista Aaron Sorkin umožňují divákům nahlédnout do okamžiků, kdy vznikal Facebook, nejrevolučnější sociální fenomén nového století, prostřednictvím odlišných pohledů hyperinteligentních mladých mužů, kteří svorně tvrdí, že právě oni byli u toho, když Facebook vznikl.

Výsledkem je drama plné tvoření i destrukce, drama, které se zcela záměrně vyhýbá jediné interpretaci, ale místo toho poukazuje na rozpory v subjektivních výkladech událostí, aby tak zrcadlilo stále se měnící sociální vztahy, které jsou pro naši současnost charakteristické.

The Social Network, USA, 2010, 120 min., české titulky, režie: David Fincher, hrají: Jesse Eisenberg, Rooney Mara, Bryan Barter, Dustin Fitzsimons, Joseph Mazzello...

Román pro muže

Román pro muže podle scénáře a bestselleru Michala Viewegha natočil režisér Tomáš Bařina, tvůrce Bobulí.

Sourozenci Cyril, Bruno a Aneta mají kvůli předčasné smrti rodičů mnohem pevnější pouto, než bývá obvyklé. Když Bruno onemocní nevyléčitelnou nemocí, rozhodnou se uspořádat velkolepou sourozeneckou jízdu do Tater, do nejlepšího hotelu, s báječnou lyžovačkou a nádhernou prostitutkou jménem Tali, která má Brunovi splnit všechna jeho poslední přání. Jenže plán výrazně naruší tragikomické střety mezi sourozenci, vyplývající z jejich povahové a názorové rozdílnosti....

Román pro muže, Česká republika 2010, 100 min., české znění, režie: Tomáš Bařina, hrají: Miroslav Donutil, Miroslav Vladyka, Vanda Hybnerová, Táňa Pauhofová, Jan Budař...

Ženy v nesnázích

V komedii Ženy v nesnázích sledujeme osudy několika žen, které se v jednom dni souhrou velmi podivných náhod protnou.

Pornohvězda Elektra Luxx zjistí, že čeká dítě s rockerem Nickem. Když opouští lékařskou ordinaci, uvízne ve výtahu s Doris, která se svou sestrou Addy tají malé Charlotte, kdo je její skutečná matka. Addy nedávno začala brát Charlotte k terapeutce Maxine. Maxine ale zjistí, že ji Addy využívá jen jako chůvu na hlídání, zatímco ve vedlejší místnosti tajně dovádí s jejím manželem…

Women in Trouble, USA, 2009, 92 min., režie: Sebastian Gutierrez, hrají: Carla Guginová, Adrianne Palicki, Dan Mailley, Connie Brittonová, Caitlin Keatsová...

Turecký gambit

Podle románu jednoho z nejpopulárnějších ruských autorů současnosti Borise Akunina vznikl výpravný koprodukční film, který se vrací k období rusko-turecké války.

Příběh, rozdělený do čtyř dílů, se odehrává v letech 1877 a 1878, kdy Rusko vede boj s Osmanskou říší. Kvůli tajemnému tureckému špiónovi umírá mnoho ruských vojáků a kolabuje několik válečných akcí. Najít ho má za úkol agent ruské kriminální policie Erast Fandorin….

Tureckij gambit, Rusko 2005, 130 min., režie: Džanik Fajzijev, hrají: Olga Krasko, Vladimir Ilyin, Viktor Byčkov, Jurij Kucenko, Daniel Olbrychski, Viktor Verzhbitskiy, Aleksei Guskov, Sergej Gazarov, Raicho Vasilev….

Zase ona!

Romantická komedie Zase ona! Spojila dohromady ženské komediální talenty Kristen Bellovou, Sigourney Weaverovou a Jamie Lee Curtisovou.

Marni na střední zažívala peklo a svatba jejího bratra se mění v jeho pokračování. Bratrova nastávající je totiž Marnina největší školní rivalka, která jí připomíná hrůzy z minulosti. Setkání s jedinou osobou, na kterou by Marni ráda navždy zapomněla, se stane soubojem mezi správnou holkou a jejím příšerným protějškem. A aby toho nebylo málo, objeví i Marnina maminka svojí noční můru ze střední.

You Again, USA, 2010, 102 min., režie: Andy Fickman, hrají: Kristen Bellová, Jamie Lee Curtisová, Sigourney Weaverová, Odette Yustmanová, Betty Whiteová...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám